Ontsnappen uit een escape room met kinderen

Geschreven door Toon

Een escape game bezoeken samen met de kinderen is een absolute aanrader. Zoek een escape room met een geschikt thema en de jongste kinderen zullen het geweldig vinden om sloten te openen of om door gangen te kruipen. Net wat oudere kinderen verdiepen zich al snel in het oplossen van raadsels en dragen actief bij tot een succesvolle ontsnapping!

Hou rekening met het escape room thema

Wanneer je wilt nagaan of een escape room geschikt is voor kinderen, overweeg je in eerste instantie het thema. Sommige kamers hebben minder toegankelijke thema’s zoals geweld of drugs. Meer geschikte thema’s zijn dan weer eerder neutraal of zelfs zeer speels zoals bijvoorbeeld het ontsnappen uit een snoepwinkel. Wanneer je niet zeker bent over de toegankelijkheid van de kamer voor kinderen, kan je best de eigenaar even contacteren. Natuurlijk is het aan jezelf om in te schatten of de escape room geschikt is voor jouw kind.

Kinderen zullen enthousiast zijn, ongeacht hun leeftijd

In welke mate een kind kan bijdragen aan het spel zelf, hangt sterk van de leeftijd af. Kinderen onder de 12 zullen het geweldig vinden een slot te openen wanneer de code gevonden is. Kinderen van 13 en ouder, kunnen dan weer heel actief bijdragen. Wie weet lossen ze bepaalde raadels wel sneller op dan de ouders of vinden ze de ultieme aanwijzing naar de uitgang!

Maak een goede mix tussen volwassenen en kinderen

Zoals je al merkt, raden we wel aan om telkens een mix te creëren tussen volwassenen (ouders) en kinderen. Het spreekt voor zich dat je een bende kinderen niet alleen kan opsluiten in een escape room. Toch hebben we weet van één uitzondering. Bij Hintlabyrinth hebben ze een kindvriendelijk verjaardagsfeest concept uitgewerkt. Kinderen vanaf 13 jaar kunnen samen opgesloten worden en zullen moeten rekenen op hun kinderlijk enthousiasme om zo op tijd een weg naar buiten te vinden.

Interesse? Hier vind je alle escape games in België . Heb je een escape room samen met kinderen gespeeld? Laat dan een review achter bij jouw favoriete escape game!


Escape games in de kijker