Over Escape Games

Escape Games, real-life escape rooms

Een escape game of real-life escape room is een spel waarbij je samen met je vrienden probeert te ontsnappen uit een fysieke escape room. In de meeste gevallen krijg je hiervoor exact 60 minuten de tijd. De thema kamers worden zodanig ingericht dat je binnen het uur een aantal raadsels en puzzels moet oplossen om dan hopelijk net binnen de tijd jezelf een weg naar buiten te banen. Escape games zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens de 60 minuten zal je verschillende emoties zoals vreugde, verontwaardiging, euforie en stress ervaren. Escape games zijn de ideale uitstap voor een leuk avondje met vrienden, familie of collega’s.

Oorsprong

Escape games vinden hun oorsprong in een specifiek genre computerspellen. Hier moet een speler proberen te ontsnappen uit een digitale kamer. Wanneer in 2006 enkele softwareontwikkelaars in San Francisco besloten om een fysieke escape room te bouwen, werd dit al snel een schot in de roos. De fysieke escape rooms zagen het levenslicht in de Verenigde Staten, Japan en Hongkong. Al snel waaide de rage over naar Europa. De eerste escape room in België opende in 2014 in Ieper. Intussen kan je over het hele land meerdere escape rooms terug vinden.

Escape Games Belgium

Oprichting

We gaan terug naar 2015. Dit is het jaar waar verschillende escape rooms openden in België. Zelf merkten we dat het moeilijk is om terug te vinden waar je overal kan spelen, dus besloten we de website Escape Games Belgium te bouwen. In november 2015 gingen we online. Op dat moment kon je op 8 locaties in ons land ontsnappen.

Missie

Escape Games Belgium wil de digitale referentie worden voor escape rooms in ons land. Momenteel focussen we voornamelijk op transparantie. Dit doen we door letterlijk alle escape rooms op de website te plaatsen en alsook de gegevens regelmatig te updaten. Zo heb je als gebruiker een volledig overzicht van het aanbod. Verder willen we transparantie creëren door het voorzien van escape room reviews. Als speler kan je een objectieve review achterlaten voor je escape room, zodat je andere spelers helpt bij het maken van een keuze.

Een escape room toevoegen

Ben je uitbater van een escape room of heb je een nieuwe room gevonden? Neem dan even contact op en we voegen deze met plezier toe. Ook voorzien we de mogelijkheid om je escape room in de kijker te plaatsen. Voor meer info, geef gerust een seintje.

Escape Game Review Widget

Spelers vinden kwaliteit enorm belangrijk. Dit resulteert in een vol uur spelvreugde en dat is toch wat we allemaal willen! Als uitbater van een escape room kan je recensies verzamelen, zodat nieuwe spelers een indicatie krijgen van de kwaliteit. Heb jij een leuke room en heel wat reviews? Voeg dan de review widget toe aan je website en help zo de spelers bij het maken van een keuze.

Widget

Code

Kopieer en plak onderstaande code op de plaats waar u de widget wilt weergeven.

Contact

Way2Escape BVBA
Abdijlaan 20
3111 Wezemaal

info@escapegamesbelgium.be
BTW: 0732.823.518


Escape games in de kijker