Puzzle Kortrijk

4.7
ADRES
Engelse Wandeling 2/K19,
8500 Kortrijk

TELEFOON
+32 485 23 38 36

E-MAIL
hello@puzzleescaperooms.be

WEBSITE
Bezoek website

Onder de oude pannenfabriek op de Pottelberg worden creativiteit en vindingrijkheid stevig op de proef gesteld. Samen met een groep vrienden, collega's of je familie ga je de uitdaging aan om binnen het uur te ontsnappen. Kunnen jullie de geheimen onder de Pottelberg ontrafelen?
In deze escape room wordt intens gebruik gemaakt van elektronica en domotica om de verhaallijnen tot leven te brengen. Puur spelplezier verzekerd!
Partners Partner van Escape Games Belgium Vergaderruimte Maximaal 16 personen, uitgerust met beamer Parking Gratis ruime parking voor de deur Ontspanningsruimte In het onthaal kan genoten worden van een drankje

BEFEB lid 2020

Room #1

LAB K19

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 15 jaar
4 - 8 spelers
60 min

Anderhalve maand geleden ging het volledig mis tijdens een rondleiding in Lab K19, een medisch onderzoekslabo. Enkele spelende kinderen stootten een gevaarlijke stof omver waardoor er een chemische reactie plaatsvond. De giftige stoffen die hieruit voortkwamen verspreidden zich snel door de lucht in Kortrijk. Momenteel houden gasmaskers ons nog veilig, maar dat daar zal verandering in komen. De stoffen verspreiden zich alsmaar verder en worden steeds giftiger. Jullie moeten binnen 60 minuten een vaccin voor de bevolking ontwikkelen, want dit kan het einde betekenen!

Room #2

House on the hill

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 15 jaar
2 - 6 spelers
60 min

Al verschillende eeuwen gaan verhalen rond omtrent dit verlaten huis hier op de Pottelberg. Het begon allemaal in 1798 toen een mysterieus en wereldvreemd koppel met hun 2 kinderen het huis kwamen inwonen. Volgens sommige verhalen waren er nachten waar je tot ver buiten het huis vreemde geluiden kon horen. Geen enkele Kortrijkzaan durfde contact op te nemen. 3 jaar later trokken ze terug uit het huis en sindsdien staat het huis al eeuwen leeg. Volgens sommige buurtbewoners horen zij nog steeds vreemde geluiden maar niemand gelooft hen. Enkele weken geleden deed het Kortrijkse stadsbestuur beroep op Magdalena James, een Engelse researcher gespecialiseerd in het paranormale, om te onderzoeken wat in het huis gaande is. Nadat James het huis binnenging, werd echter na iets minder dan 1 uur het contact verbroken. Tot op heden is er nog steeds geen spoor van haar ontdekt. Wij hebben jullie hulp nodig. Wat is hier gaande in dit eeuwenoude mysterieus huis?

Room #3

MADAM BONBON

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 15 jaar
2 - 6 spelers
60 min

Welkom bij de chocolaterie van Madam Bonbon! Je stapt hier binnen in een schattig klein chocoladewinkeltje. Maar schijn bedriegt.. Eigenlijk wordt hier al anderhalve eeuw in het geheim een extreem verslavend chocolade recept gemaakt. Zelfs de Colombiaanse maffia is al een eeuwigheid op zoek naar dit recept. Helaas is Madam Bonbon, als enige receptenhouder, het recept vergeten. Ze weet wel dat ze het ergens in haar winkel verstopte. Dit kwam de Colombiaanse maffia onlangs ook te weten… Uit bronnen weten we dat ze ook onderweg zijn naar hier. Vind het recept voor zij het vinden en breng het in veiligheid! Veel succes!

Beoordelingen

(6 reviews)

Madam Bonbon
Geschreven door Juliette op 13/4/2024 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
3.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: MADAM BONBON

Het was Echt leuk we speelden met 6 mensen in de verjaardag feestje van mijn vriendin, We krijgden voor het escape room al drankjes en 10 minuten om naar toilet te gaan, het was echt leuk en ik ga zeker terug komen!!!De puzzels waaren wel een heel klein beetje moeilijk!


House On The Hill
Geschreven door Andreas op 15/5/2023 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: House on the hill

Gisteren kwam ik met mijn vriendin House on the Hill in Kortrijk spelen. Dezelfde dag hadden wij gebeld en we mochten 's avonds meteen komen spelen: TOP! De begeleidster verwelkomde ons met gedimde lichten, enge muziek en volledig in personage, wat ons direct in de juiste sfeer bracht. Geblinddoekt kwamen we de escape room binnen. Deze was super in thema aangekleed en voorzien van de nodige enge geluiden. Enkele jumpscares later konden we net op tijd ontsnappen. Super tof, maar zeker niet gemakkelijk! Wij komen vast en zeker terug.


Echt een aanrader!!
Geschreven door Melissa D’Haese op 11/1/2023 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
3.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: House on the hill

We werden zeer goed ontvangen door de begeleider. De kamer was goed ingekleed en de puzzels paste goed binnen het thema. De kamer was uitdagend maar doenbaar. Zeker een aanrader en we gaan sowieso terugkomen om de andere kamer ook te spelen!


Aanrader
Geschreven door Bert Van Abeel op 26/6/2019 (Ervaren escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: LAB K19


Ondanks het feit dat het voor ons een eindje rijden was(wij kwamen van Limburg)beklagen
we ons de reis zeker niet. Bij aankomst goed ontvangen door de medewerker.
Na een korte inleiding over het thema (ik ga niet in detail om het mysterie te behouden)
aan de kamer begonnen(Labo). De puzzels zijn uitdagend en volgen elkaar perfect op.
We zijn ontsnapt met enkele minuten resterend op de teller. Achteraf nog even nagepraat
met de medewerker, super sympathieke kerel. Zeker een aanrader


Paranormale verdwijning: Uitdaging met een donker kantje!
Geschreven door Sven op 26/6/2019 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: House on the hill

We waren heel aangenaam verrast door de uitdagende puzzels! De paranormale verdwijning heeft veel leuke elementen die we nog niet hadden gezien bij andere escape rooms. Zeker een aanrader om deze eens te doen en je angsten te overwinnen! Ook de gezellige inkleding met zeteltjes en de mogelijkheid om nog iets te drinken achteraf was heel leuk. De locatie is goed bereikbaar en heeft veel parkeermogelijkheden. Wij komen zeker terug!


Top ervaring, groep van 7!
Geschreven door Yannick op 25/6/2019 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: LAB K19

Een van de betere escape rooms die ik al gedaan heb!
Zijn met een groep van 7 personen uit Dr Eckberts Lab escaped! Zitten vele verrassende en leuke elementen in de kamer verwerkt. Ook het onthaal en het napraten achteraf was zeer aangenaam. De uitbater is een vriendelijke kerel die zijn tijd nam om achteraf nog even na te praten over de puzzels. Voor onze groep staat al een nieuwe afspraak gepland voor de andere kamer! geen stress om auto kwijt te spelen.. aanrader!


X
Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse beoordelingen te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Gemiddelde beoordeling
4.7

Onthaal
4.7
Decor
5.0
Puzzels
4.3
Waw-factor
4.7

Vergaderruimte
Maximaal 16 personen, uitgerust met beamer

Parking
Gratis ruime parking voor de deur

Ontspanningsruimte
In het onthaal kan genoten worden van een drankje

Drinkgelegenheid

TELEFOON
+32 485 23 38 36
E-MAIL
hello@puzzleescaperooms.be