Mobiele escape rooms: een overzicht

Geschreven door Toon

Nu escape rooms steeds populairder worden in ons land, proberen vele uitbaters zich op een originele manier te onderscheiden. Zo zien we intussen een ruim aanbod aan mobiele escape rooms. Deze escape games hebben één ding gemeen: ze komen naar jou favoriete locatie toe. Wel zijn er essentiële verschillen. We geven je een overzicht van de drie belangrijkste types van mobiele escape games.

Type 1: De echte escape room, maar dan op wielen.

De escape rooms van dit type zijn ingebouwd in een bus, vrachtwagen of aanhangwagen. Dus de totale ervaring komt naar je toe. Je laat je met een klein aantal personen (meestal tussen 2 en 6) opsluiten en probeert binnen de tijd te ontsnappen. Je ervaring is exact hetzelfde zoals in een vaste escape room. 

Type 2: De escape ervaring in je eigen kantoor, woonkamer of welke locatie dan ook

Voor dit escape concept stel je zelf een locatie ter beschikking en voor de rest wordt gezorgd. De escape game komt naar je toe onder vorm van een uitdagend spelconcept. Dit kan gaan van een escape spel in een leuke box tot een totaalervaring met figuranten die je opsluiten in je eigen kantoor. Ook goed om te weten is dat je deze escape rooms met zowel kleine als grote groepen kan spelen. Sommigen beloven zelfs een geweldige ervaring tot 450 personen! Voorbeelden zijn Exitroom Mobile en Escape-boxes.

Type 3: Een escape ervaring buiten een fysieke kamer

Dit laatste type kunnen we niet echt ‘escape room’ noemen, aangezien de deelnemers niet ontsnappen uit een kamer. Wel nemen deze escape spellen de leukste elementen van een escape room mee naar bijvoorbeeld een stadsspel. Je moet een bom ontmantelen in de stad, een drugsbende opdoeken enzovoort. Natuurlijk los je hiervoor raadsels op en sta je onder tijdsdruk. Dit concept is uitermate geschikt voor teambuildings en grote groepen.

Probeer zeker eens een mobiele escape room en laat ons weten hoe je het vond. Veel succes met jullie ontsnapping! Hier vind je alle mobiele escape games in België.


Escape games in de kijker