Escape games erg populair als teambuilding tijdens een bedrijfsuitstap

Geschreven door Toon

We krijgen regelmatig de vraag van bedrijven of het spelen van een escape game geschikt is voor een bedrijfsuitstap. Dat is het zeker, aangezien samenwerken noodzakelijk is om dit spel succesvol te beëindigen. Sommige escape rooms bieden zelfs extra's aan zoals een workshop met een coach of ze voorzien een vergaderzaal waar men gebruik van kan maken. Hou wel rekening met de groepsgrootte aangezien escape rooms altijd een maximum aantal spelers hebben.

Teamwork is essentieel

Inmiddels hebben escape games de weg naar het bedrijfsleven gevonden hebben. Eén van de belangrijkste factoren om binnen het uur te ontsnappen uit een escape room is teamwork. Met de collega’s word je gedwongen om samen te werken en zo leer je elkaar beter kennen. Wie weet ontdek je wel verborgen kwaliteiten of kom je tot de conclusie dat één van je collega’s wel een scherp kantje heeft.

Escape rooms met coaching en vergaderzalen

Sommige escape games bieden meer dan enkel het ontsnappen uit de escape room. Je kan het spel combineren met een vergadering vooraf. Zo kan je bijvoorbeeld bij Out Of The Box in Antwerpen een vergaderruimte voor 30 personen reserveren. Verder werken verschillende escape games (bijvoorbeeld De Gouden Kooi in Mechelen) samen met professionele trainers. Deze werken graag een training naar wens uit rond thema’s zoals MBTI, bedrijfscultuur en leiderschap. Natuurlijk kan je dikwijls ook genieten van een heerlijk ontbijt, een gezonde lunch of een gezellige borrel achteraf.

Hou rekening met de grootte van de escape room

Wanneer je met een groep van maximum 6 personen speelt, kan je zeker en vast op elke locatie terecht. Wanneer je met een grote groep wilt spelen, heb je twee opties. Je kan de groep opdelen om na elkaar te spelen. Terwijl de éne groep probeert te ontsnappen, heeft de andere groep een activiteit. Daarnaast kan je ook terecht bij de grotere aanbieders in je regio. Zo kan je bijvoorbeeld bij Cube Zero in Gent met meer dan 40 personen tegelijkertijd spelen! Ben je met een nog grotere groep, overweeg dan een escape game bij onze noorderburen. Daar kan je escape games geschikt voor 150 spelers vinden. We zijn benieuwd wat binnenkort de grootste escape game in België wordt.

Overtuigd? Op deze website vind je een overzicht van alle escape games in België. Hier zal zeker wat tussen zitten voor jouw bedrijf. Succes!


Escape games in de kijker