Locked Leuven is geopend!

Geschreven door Toon

Met “Locked” opende er op 11 april een gloednieuwe escape game in Leuven. De bedenkers Jeroen en Mike hebben hard gewerkt om twee geweldige escape rooms te realiseren. We hadden een tof gesprek met deze twee ondernemers. Ze beloven jullie een fantastische ervaring aan te bieden!

Wat motiveerde jullie om een eigen escape room te starten?

Een kennis van ons heeft ons enkele jaren geleden over dit concept gesproken. We vonden dat het tijd was om in België iets nieuws voor te schotelen. Er is niets uitdagender dan samen met je groep te ontsnappen uit een kamer wanneer de klok tikt.

Wat is jullie favoriete escape room en waarom?

We zijn zelf reeds uit enkele escape rooms ontsnapt. Antwerp Clue was onze eerste escape ervaring. Een uitgesproken favoriet hebben we nog niet, maar we kijken er naar uit om de escape room in Retie uit te proberen. Daar horen we alleen maar goede dingen van.

Op welk doelpubliek richten jullie zich?

We focussen op zowel studenten als bedrijven. We zien dat Leuven eigenlijk heel veel potentieel heeft. De stad heeft weinig entertainment en recreatie te bieden. Dit willen we veranderen. We zijn beide zelf in Leuven opgegroeid.

Welke thema’s hebben jullie escape rooms en waar haalden jullie de inspiratie vandaan?

We hebben een bierkamer en een sheriff gevangeniskamer. Aangezien onze kamers ontworpen zijn door professionele spelontwerpers, weten we dat deze uniek zijn. Het bouwen van de kamers hebben we dan weer zelf gedaan. Verder is het thema ‘bierkamer’ ook zeer toepasselijk in Leuven. Deze is dan ook helemaal aangekleed met de kleuren van Stella.

Wanneer openden jullie de deuren? Hoe verliep dit?

Onze escape room is sinds 11 april 2016 geopend. We zullen een officiële opening houden zodra we wat zijn ingewerkt. We zijn iets groots aan het plannen en zodra dit helemaal is voorbereid zullen we het bekend maken via social media.

Waar kunnen we je vinden en hoe kunnen we reserveren?

We zijn te vinden via de website, Facebook, Instagram en LinkedIn. Het reserveren gaat via de website en Facebook. Hou de Facebookpagina goed in de gaten. Regelmatig zijn er acties en speciale kortingen.

Jeroen en Mike, heel hard bedankt voor dit fijne interview en veel escape succes!

Meer info over deze escape game vind je op de pagina van Locked Leuven.


Escape games in de kijker

4.8