De Gouden Kooi in Mechelen is geopend!

Geschreven door Toon

Op 1 april opende De Gouden Kooi in Mechelen hun eerste twee escape rooms. Zelf hebben we intussen één van de escape rooms getest en dat beviel ons ten zeerste. We hadden een kort interview met de oprichters Bert en Jan. Deze twee zeer gemotiveerde heren beloven ons een geweldige ervaring in hartje Mechelen en er is nog meer op komst!

Wat motiveerde jullie om een eigen escape room te starten?

We vinden het een heel leuk concept en een volwaardig alternatief voor een avondje bowlen of naar de film. Onze eerste ervaring met escape games was ook zeer positief. Wanneer in Mechelen een prachtig pand beschikbaar kwam was de beslissing snel gemaakt.

Wat is jullie favoriete escape room en waarom?

We hebben al best veel escape rooms achter de kiezen. Onze voorkeur gaat uiteindelijk uit naar beide rooms van Escape Room in Bunschoten. Ze waren de eerste in Nederland en ze hebben hun kamers ondertussen volledig geoptimaliseerd.

Op welk doelpubliek richten jullie zich?

We richten ons zowel op particulieren als op bedrijven. Particulieren komen meestal het hele weekend door en ’s avonds in de week. Overdag ontvangen we graag bedrijven. Onze kamers zijn moeilijk genoeg voor de doorgewinterde escapers en met een paar gerichte tips beleven ook beginners een toffe tijd. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor een top teambuilding. Naast het ontsnappen uit de escape room zelf bieden we tevens een mooie vergaderruimte aan en werken samen met Optima Facto, die trainingen organiseert waarbij een escape game een wezenlijk onderdeel van de training vormt.

Welke thema’s hebben jullie escape rooms en waar haalden jullie de inspiratie vandaan?

De eerste kamer is ‘de schat van Kalakmul’. Je komt terecht in de Mexicaanse jungle en waant je een echte schatzoeker. Misschien haalden we wel wat inspiratie bij de avonturen van Indiana Jones. De tweede kamer brengt je in de Oostenrijkse bergen. Als lid van een gespecialiseerd recherche team, moet je de verdwijning van vier skivrienden oplossen, en de vrienden terugvinden. Zij zijn het laatst gezien in de buurt van hun gehuurde skihut.

Hoe onderscheidt jullie escape game zich van andere games?

In de eerste plaats gaan we voor originele en uitdagende puzzels. Bij ons moet je net wat meer je vindingrijkheid gebruiken dan elders. We gaan ook resoluut voor sfeer en belevenis. Het verhaal vormt dan ook de basis voor onze rooms. Verder zitten we in het centrum van Mechelen, de perfecte locatie om de avond af te sluiten op een terrasje. Ook is ons pand beschermd erfgoed: het is een gerestaureerd Godshuis uit de 15de eeuw. Een mooie en bijzondere locatie voor een escape game.

Wanneer openden jullie de deuren? Hoe verliep dit evenement?

Wij zijn geopend sinds 1 april. Een week voordien deden we een testevent, waarbij 6 teams die een Facebook wedstrijd gewonnen hadden, onze twee kamers in première mochten testen. Er komen nog twee kamers, dus wil je graag onze derde en vierde kamer komen testen, hou dan zeker onze Facebook pagina in de gaten.

Zijn er verder nog toekomstplannen?

Ja, op 4 juni openen we onze derde kamer, en 20 september openen we onze vierde en laatste kamer. En wat daarna komt, dat weet niemand.

Waar kunnen we je vinden en hoe kunnen we reserveren?

Alle info vind je op www.degoudenkooi.be. Boeken doe je online, telefonisch of via e-mail. Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via Facebook of op de contactpagina van onze website.

Bert en Jan, heel hard bedankt voor dit fijne interview en veel escape succes!

Meer info over deze escape game vind je op de pagina van De Gouden Kooi


Escape games in de kijker

60 Tour

4 Rooms Brugge
4.6

PLONG

1 Rooms Zwevegem
4.9
4.9