Locked in Hasselt

4.4
ADRES
Leopoldplein 31,
3500 Hasselt

TELEFOON
+32 11 96 37 76

E-MAIL
info@lockedinhasselt.be

WEBSITE
Bezoek website

Locked-In Hasselt is de allereerste escape game in Limburg. Het zal je niet verrassen dat hun eerste escape room genoemd is naar de Hasseltse trots "De Jeneverstokerij". Misschien combineer je het ontsnappen wel met een jenevertje achteraf?
Als laatste Vlaamse provincie heeft nu ook Limburg zijn escape room. Locked-in Hasselt werd deels gefinancierd door enkele enthousiastelingen via crowdfunding. Bij het bouwen van de twee kamers zijn kosten nog moeite gespaard. Dit zal ongetwijfeld garant staan voor een geweldige uitdaging. Kortom los de puzzels op, ontcijfer de codes en baan je weg naar buiten uit deze geweldige escape game.
Partners Partner van Escape Games Belgium Ontspanningsruimte Gezellige zithoek vlak naast het gebouw

BEFEB lid 2020

Room #1

De Jeneverstokerij

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 12 jaar
2 - 6 spelers
60 min

Net na WO I heeft de Hasseltse jeneverindustrie het enorm zwaar, aangezien de Duitsers vele koperen ketels hebben gestolen om er wapens van te maken. Sara, de dochter van het familiebedrijf ‘Van Looy’ jenever slaagt er na veel experimenteren in om alsnog een perfecte jenever samen te stellen. Zo wordt het drankje weer aantrekkelijk! Jammer genoeg proberen de jaloerse concurrenten het geheime familierecept na te bootsen. Na vele mislukte pogingen, komt een concurrent op het idee om de stokerij ‘Van Looy’ op te blazen. Nu is het aan jou om het geheime recept terug te vinden en de ontploffing te voorkomen!

Beoordelingen

(12 reviews)

Zeer leuke ervaring!
Geschreven door Glenn Segers op 26/1/2020 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Na eerder een aantal andere escape rooms gedaan te hebben, heb ik me deze keer gewaagd aan de jeneverstokerij in locked in Hasselt (in een groepje van 3 personen). Het ontvangst was top! De uitbater was zeer vriendelijk, legt het thema boeiend uit en heeft zelfs enkele andere escape rooms aangeraden die hij ooit eens gedaan heeft. De escape room zelf zat goed in mekaar. Geen technologische hoogstandjes, maar wel een heel mooi decor en een hoog aantal goede en samenhangende puzzels. Ook het einde was mooi gedaan.

Wij komen zeker terug om de volgende kamer uit te proberen!


De moeite!
Geschreven door Tom op 7/1/2020 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
4.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Perfect thema voor Hasselt! Goed zoeken is de boodschap. Fijne escape room met een spannend slot! Doen!


1e ervaring!
Geschreven door Kristel op 28/4/2019 (Beginnend escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Onze 1e escape room ervaring, en het smaakt al dadelijk naar meer! We werden fijn ontvangen, kregen de ganse uitleg én het verhaal mee, en konden dan beginnen. Af en toe werden we verder geholpen met hints, dankzij de goede opvolging! Een kamer met veel sloten die je moet open krijgen, minder puzzels, maar het is mooi in thema gemaakt en de makers hebben ons toch verrast op verschillende punten. Trots dat we er op tijd uit geraakt zijn!


Jenever stokerij
Geschreven door Kris Coune op 27/7/2017

Onthaal
4.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

De allereerste keer naar een escape room. Met ons gezin, mama, papa en de kids (13 en 16) een hele uitdaging! Niet goed wetende wat ons te wachten stond...
Maar wat hebben we een leuk avontuur gehad!!
Spannend, stressy, uitdagend, noem maar op! We hebben diverse tips nodig gehad en we zijn er net niet op tijd uit geraakt...maar dat was zeker geen domper hoor!
We hebben een fijne avond gehad en ik ben er zeker van dat dit niet de laatste escape room was voor ons!


Top
Geschreven door lamo op 9/6/2017

Onthaal
5.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Spannend en super leuk ! We hebben ons goed geamuseerd.
Wij kijken ernaar uit naar de volgende kamer


Eerste ervaring
Geschreven door David Vanlommel op 8/1/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Met vrienden deze escape room gedaan. Dankzij het geocachen kunnen we toch ons flink behelpen. Het is ook fijn dat je het met een volledige groep kan doen. Zo krijg je meer inzichten en kom je sneller tot het gewenst resultaat. Wij hebben ons alvast kunnen bevrijden, van terreur 4 naar 1. Ik kijk alvast naar de volgende escape room van jullie


Mooie kamer. minder 'echt' puzzels
Geschreven door Ruben Dickens op 5/1/2017

Onthaal
5.0
Decor
4.0
Puzzels
3.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Heel goed ontvangenst waardoor we er metteen zin in kregen. Het thema was origineel en toegepast op de geschiedenis van de stad wat ik persoonlijk een meerwaarde vind. Er waren niet overdreven veel puzzels waardoor je voornamelijk aan het zoeken bent en minder aan het puzzelen. overall geslaagde kamer en ons zien ze zeker terug wanneer de volgende af is.


Zweten
Geschreven door Dirk Haverhals op 2/10/2016

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Met zes waren we, niet wetende wat ons te wachten stond. Het eerste kwartier was het wat zoeken en (letterlijk ) tasten naar de eerste aanwijzingen. Vanaf dan ging het redelijk vlot. Dankzij de tips die snel binnenkwamen. Door tijdsdruk kon de bom pas na het uur onschadelijk gemaakt worden. Spijtig, maar helaas. Toch geen klachten bij de deelnemers gehoord, integendeel: dit smaakt naar meer...


Zeer mooie escape room
Geschreven door Toon op 26/9/2016

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Met 4 personen waagden we ons aan De Jeneverstokerij. Twee van ons speelden reeds eerder, terwijl twee personen helemaal nieuw waren. Bart verwelkomde ons en je merkt al snel dat hij een passionele eigenaar is. Na een goede uitleg, waagden we ons aan deze zeer mooi ingerichte escape room! De kamer is tot in de kleinste details af! Na heel veel zoeken, slaagden we er net niet in om te ontsnappen. Hopelijk komt er snel een nieuwe kamer en dan kunnen we voor de herkansing gaan!


Eerste ervaring met escape rooms, was heel tof
Geschreven door Joep op 23/5/2016

Onthaal
5.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Wij waren met 6 personen, slechts 1 van ons had al eens ergens een escape room gespeeld. Goed onthaal gekregen met duidelijke uitleg, daarna konden we er aan beginnen. We wisten dat het record stond op ontsnappen met slechts 3 tips, dus daar wilden we ook naar streven. Onze start was heel vlot, we hadden al snel een heel aantal zaken in orde toen het toch wat stil viel. We wisten wat we nodig hadden, maar vonden het niet. Toen kwam dan onze eerste tip en daarmee lukte het wel. Uiteindelijk hebben we toch 6 à 7 tips nodig gehad. De puzzels zijn allemaal goed te doen, er is niks bij dat te ver gezocht is ofzo. Alles valt op te lossen zonder tips, als je maar goed genoeg zoekt. (ik vind wel dat je meer moet zoeken naar dingen dan nadenken over puzzels) De spanning was goed voelbaar in de kamer, die soms wel wat te klein was voor 6 spelers. Zeker als je met een tip weet waar je moet zoeken, en daar dan met 6 personen rond staat. Maar het was een heel leuke ervaring, die smaakte naar meer.


Leuke en uitdagende escape room.
Geschreven door Tommy op 19/5/2016

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Een zeer toffe en originele escape room. we hebben ons heel goed geamuseerd! Het is een heel uitdagende escape room. Wij zien al uit naar de volgende kamers!! Geweldig!


Eerste escape room, smaakt naar meer
Geschreven door Tom Metten op 25/3/2016

Onthaal
5.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
3.0

We hebben de escape room gedaan met 6 personen. De opzet lijkt eerst heel simpel maar krijgt snel een heel interessante diepgang die iedereen gemotiveerd en enthousiast maakt. Het is gemakkelijk om jezelf in te leven in het thema en dat maakt het zoeken extra spannend. Onthaal 5: Gezellige uitbaters die ons als nieuwelingen goed geïnformeerd hebben en ook achteraf nog een tijdje gezellig met ons nagepraat hebben. Decor 4: Zeker voor de eerste escape room die Locked in Hasselt gebouwd heeft is het al een knap decor. Je kan merken dat ze hier en daar om budgettaire redenen zich niet volledig hebben kunnen uitleven, maar ze zijn er wel in geslaagd om een sfeer te creëren die heel goed past bij het thema. Ook de aangepaste soundtrack en de belichting was erg goed. Puzzels 4: Het is heel veel zoeken in deze escape room. We hebben soms met de hele groep rond decorstuk staan te zoeken om pas nadien, wanneer we opnieuw daar gingen zoeken iets te vinden. Mechanisch zitten er ook heel leuke elementen in. Waw-factor 3: Genoeg waw-factor om mij hooked te maken aan escape rooms. :)


X
Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse beoordelingen te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Gemiddelde beoordeling
4.4

Onthaal
4.9
Decor
4.5
Puzzels
4.1
Waw-factor
4.3

Ontspanningsruimte
Gezellige zithoek vlak naast het gebouw

Parking

Vergaderruimte

Drinkgelegenheid

TELEFOON
+32 11 96 37 76
E-MAIL
info@lockedinhasselt.be