Great Escape

4.4
ADRES
Bondgenotenlaan 145-149,
3000 Leuven

TELEFOON
+32 (0)16 14 03 30

E-MAIL
info@greatescape.be

WEBSITE
Bezoek website

Laat je samen met vrienden, familie of collega’s opsluiten in één van de twee unieke kamers van Great Escape. Van zodra jullie de escape room betreden, spelen jullie 60 minuten lang de hoofdrol in dit belevingsspel. Jullie missie is om binnen die tijd de kamer te verlaten. Dit doe je door een aaneenschakeling van afwisselende raadsels en puzzels op te lossen en de juiste verbanden te leggen.
Een uitstap met familie of vrienden, je verjaardag op een originele manier vieren, een teambuilding met het werk of een vrijgezellenfeest. Het zijn allemaal goede redenen om een escape room te spelen bij The Great Escape. Verwacht bij The Great Escape geen zware fysieke inspanningen. Een portie logisch denken en een goede onderlinge communicatie zullen wel een cruciale rol spelen tijdens deze 60 minuten. Enkel indien jullie erin slagen om teamwork en inventiviteit goed te combineren, zullen jullie kunnen ontsnappen.
Partners Partner van Escape Games Belgium Parking Ondergrondse parking Kinepolis Leuven. Ontspanningsruimte Er is een lounge ruimte voorzien waarbij de spelers kunnen genieten van een drankje en een snack tijdens het wachten of na het spel. Vergaderruimte Er is een mogelijkheid om te vergaderen in de escape rooms of bij Kinepolis Leuven zelf.
Room #1

The Movie Set

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 16 jaar
3 - 6 spelers
60 min

Tijdens de opnames van een Franse film uit de jaren '70 breekt er paniek uit. De hoofdrolspeelster is plots onvindbaar en de productie moet worden stilgelegd. Zij was toch enkel het middageten gaan ophalen? Waar is ze dan?

Room #2

The Museum

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 16 jaar
3 - 6 spelers
60 min

Een nieuw museum opende zonet haar deuren. Een ideale gelegenheid voor een topbende om vier waardevolle schilderijen te stelen. Tracht het museum binnen te raken, de bewaking te omzeilen en de kunstwerken op tijd te stelen zodat je de vluchtauto nog haalt.

Beoordelingen

(8 reviews)

Leuke kamer met unieke elementen maar iets te voor de hand liggende puzzels
Geschreven door Escaping Cousins op 27/4/2019 (Ervaren escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: The Museum

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: https://youtu.be/GR3KkNKZwrA

Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen en krijg je de algemene uitleg van escape rooms alsook wat specifieke uitleg over de verschillende soorten sloten die je zou kunnen tegenkomen, dit is zeker nuttig gezien je niet wil vastzitten omdat je het slot zelf niet snapt.

De kamers bevinden zich in het gebouw van Kinepolis en dit spelen ze ook leuk uit bij het introductiefilmpje. Je wordt in een mini bioscoop zaal gezet waar je het verhaal en het doel van jouw aanwezigheid duidelijk te horen en te zien krijgt.

Stap één is inbreken, stap twee de schilderijen zien te bemachtigen en dan natuurlijk terug ontsnappen uit het museum! Deze escape room heeft van het begin tot het einde een heel sterke inkleding en schept dus ook een heel goede museum sfeer.

Er is een heel grote variatie aan puzzels aanwezig in deze kamer en ze maken ook gebruik van originele mechanismen waardoor je als team echt een challenge krijgt! Doordat er zoveel puzzels zijn is meestal wel vrij duidelijk wat de puzzel is en hoe je hem moet aanpakken. Ook verkrijg je soms een code zonder indicatie waar je deze nu moet gaan gebruiken, wat voor een “probeer alles overal” moment zorgt.

We vonden dit een zeer goede kamer en raden we deze zeker aan om zelf te gaan doen! Deze kamer is meer aan te raden voor beginnende teams, maar ook gevorderde teams kunnen zich hier zeker uitleven.

Keep escaping!
http://www.escapingcousins.com
Vlog: https://youtu.be/GR3KkNKZwrA


Betere begeleiding nodig
Geschreven door Marcia op 5/1/2019 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
3.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: The Movie Set

Zonet deze kamer gedaan met vrienden. Leuke setting en leuke raadsels. Soms wel te ver gezocht... Soms kan nog wel een extra verwijzing handig of logisch zijn.
Wij vroegen hierdoor naar een tip. Echter er reageerde 15 min lang niemand...
Hierdoor verloren we kostbare minuten!
Achteraf bleek dat de gamemaster er gewoon 15min nog was omdat ze elders een kassaprobleem aan het oplossen was. Zeer jammer... Wij betalen genoeg geld voor de kamer en verwachten dan ook de juiste begeleiding.
Hierdoor natuurlijk niet geslaagd en kamer niet volledig kunnen afwerken. Super jammer..
We hebben al veel betere gedaan.


Museum
Geschreven door Marco Smets op 26/8/2018 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
4.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: The Museum

Goed gelegen met een mooie ontvangstruimte. De kamer was ook in orde qua inrichting. Het is gelukt om een soort van 'museum gevoel' te geven. De extra twist in het spel vind ik persoonlijk niet zo leuk. Het was waarschijnlijk de bedoeling om de groepen wat extra onder stress te zetten maar het zorgt ervoor dat iedereen een beetje zijn eigen gang gaat doen wat niet tot een efficiënt resultaat leidde. Het is dan niet echt als 'team' meer. Er zijn op zich niet zoveel puzzels te doen en niet zo moeilijk maar de omstandigheden zorgen dat het wat langer duurt.


Toffe kamers, leuke aankleding en vriendelijke crew!
Geschreven door Nele op 15/3/2018 (Ervaren escaper)

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: The Movie Set

Ik heb zowel de Museum kamer als de Movie Set gespeeld, en beide zijn geweldig toffe kamers! Mooie aankleding, toffe verhaallijn, en veel verschillende puzzels! Twee van de beste kamers die ik persoonlijk al gespeeld heb!


Niet de beste tot nu toe
Geschreven door Kim op 3/3/2018 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
3.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
3.0

Gespeelde room: The Movie Set

Op zich leuke kamer, decor is redelijk goed ingekleed, wel een aantal zeer ver gezochte dingen waardoor we niet op tijd konden ontsnappen, maar dat kan aan ons liggen natuurlijk. Dit was onze derde escape room en meteen de minste tot nu toe, jammer maar toch een leuke tijd beleefd.


Een verslavend spel!
Geschreven door Karen op 22/2/2018

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: The Movie Set

Ik heb de beide kamers gespeeld en ik moet zeggen dat het zeer verslavend is.
Naast een andere escape room in Leuven te hebben gespeeld onderscheid Great Escape zich door zijn decor en verhaallijn van beide kamers. Je voelt je op en top betrokken in een verhaallijn.

De opdrachten en raadsels geven je een echte uitdaging om er uit te geraken. Tegelijk ook met nieuwe verrassende technologische innovaties die je laten hunkeren naar een volgende escape room missie!

Om als beginner te starten raad ik wel The Movie Set aan. Al zal je snel hierna willen ontdekken wat The Museum te bieden heeft.

Top!


Kei mooi decor!
Geschreven door Jan op 21/2/2018

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: The Movie Set

In januari de movieset gespeeld en die was echt super. Decor was echt tot in de puntjes af. Verhaal was heel leuk, introfilmpje sleurde je echt mee in het verhaal.
Nadien ook Museum nog gespeeld en die was even mooi en misschien zelfs nog net iets leuker! Niveau en variatie van raadsels waren heel erg goed!


Originele escape room!
Geschreven door Tine op 21/2/2018

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: The Museum

De puzzels zijn origineel en variëren in moeilijkheid, waardoor deze kamer zowel leuk is voor mensen die hier iets minder goed in zijn als in echte puzzelexperts. Het decor is zeer mooi gebouwd, je waant je meteen in een echt museum. Er is ook een extra dimensie aan het spel die zorgt voor extra spanning. Een echte aanrader!


X
Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse beoordelingen te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Gemiddelde beoordeling
4.4

Onthaal
4.1
Decor
4.8
Puzzels
4.5
Waw-factor
4.4

Parking
Ondergrondse parking Kinepolis Leuven.

Ontspanningsruimte
Er is een lounge ruimte voorzien waarbij de spelers kunnen genieten van een drankje en een snack tijdens het wachten of na het spel.

Vergaderruimte
Er is een mogelijkheid om te vergaderen in de escape rooms of bij Kinepolis Leuven zelf.

Drinkgelegenheid

TELEFOON
+32 (0)16 14 03 30
E-MAIL
info@greatescape.be