De Kraakfabriek

4.8
ADRES
Oudeleeuwenrui 60,
2000 Antwerpen

TELEFOON
+32 498 71 28 65

E-MAIL
hello@kraakfabriek.be

WEBSITE
Bezoek website

De Kraakfabriek is intussen een gevestigde waarde als Antwerpse escape room. Nadat de uitbaters succesvol verschillende pop-up rooms bouwden, zijn ze nu volledig gesetteld. Zoals altijd staat de Kraakfabriek voor oerdegelijke escape room ervaringen!
Twijfel niet aan escapen bij De Kraakfabriek en schrijf je snel in met je vrienden, familie of collega’s. Wees creatief en werk samen wanneer je op zoek gaat naar aanwijzingen en wanneer je de raadsels oplost. Indien de onverwachte wendingen je niet van slag brengen, zal je ontsnappen uit deze escape room!
Partners Partner van Escape Games Belgium

BEFEB lid 2020

Room #1

De Bunker

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 0 jaar
4 - 6 spelers
60 min

De stad Antwerpen wordt getroffen door een nucleair ongeval. Ontkomen aan deze ramp is enkel mogelijk wanneer je toegang hebt tot deze schuilkelder. Om binnen te geraken in de bunker zal je allerlei ingewikkelde systemen moeten oplossen. Slaag jij hierin en overleef je deze kernramp?

Room #2

De Kraak

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 0 jaar
4 - 6 spelers
60 min

Herbert "Fat Herbie" Blitzstein is een beruchte zakenman die aan het hoofd staat van het Blitzstein Imperium. Fat Herbie heeft een uitgebreide collectie antiquiteiten van over de gehele wereld. Jullie opdracht is om dat éne persoonlijke topstuk te ontvreemden en er ongezien mee weg te geraken. Doen jullie dit in opdracht voor de rechtmatige eigenaar of zijn jullie zelf geen haar beter dan Herbert Blitzstein? De keuze is aan jullie...

Room #3

De Illusionist

Toegankelijkheid
Rolstoel toegankelijk
Talen
Frans
Nederlands
Engels
+ 12 jaar
2 - 6 spelers
60 min

“Wees welgekomen dames en heren! Sta recht! Dit is de grootste show ooit van de illustere Antoon –Hyperion- Ackerman!” Op deze manier kondigt Antoon -een Antwerpenaar en zelfverklaarde meester illusionist- zijn allergrootste en ook allerlaatste show ooit aan. Deze show is iets heel speciaals... Hij is ondertussen overleden maar hij liet iets heel speciaals achter: Zijn allerlaatste voorstelling, gemaakt om het publiek tot in de eeuwigheid zijn meesterlijke trucs te laten aanschouwen... Maar natuurlijk is niet alles wat het lijkt... Gaan jullie de uitdaging aan?

Beoordelingen

(28 reviews)

Illusionist
Geschreven door Guus Wellekens op 3/10/2022 (Ervaren escaper)

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Illusionist

We waren te laat wegens file. Contact gehad op voorhand met één van de gamemasters en waren heel toegeeflijk met de planning.

Eens aangekomen werden we correct onthaald en werden we naar de kamer gebracht. De kamer is een box-in-box systeem omdat ze in een oud beschermd pand zitten. Dit oogt een beetje vreemd, maar eenmaal in de kamer zijn al deze zorgen vergeten!

De eerste puzzel werd ons voor aanvang uitgelegd, wat van mij niet had gemoeten. Maar, ik snap zeker wel waarom ze het doen.

Het spel zelf is fantastisch mooi aangekleed en de puzzels zijn tof en gevarieerd. Er wordt heel veel met licht- en geluidseffecten gewerkt en deze zorgen er voor dat de sfeer optimaal is! Het hoofd-decorstuk is geniaal trouwens.

We zijn op tijd ontsnapt en kwamen met een fijn gevoel buiten. Merci Kraakfabriek


Wederom een fantastische ervaring
Geschreven door Evelien Bartels op 8/9/2020 (Ervaren escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Na de Bunker nu ook de Kraak gespeeld! wederom een originele kamer met een erg leuke mix uitdagende aan denk- en doe-puzzels.
Plezier voor jong en oud verzekerd!


.
Geschreven door sandrine Goesse,s op 11/11/2019 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

.


fantastische eerste kennismaking!
Geschreven door Liliana op 26/7/2019 (Beginnend escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Onze 2 kleindochters (12 en 14 jaar) logeren hier een maand samen met hun mama. Ze wonen in Tokyo, de jetlag na de lange vliegreis was nog maar net verteerd en ze kwamen hier terecht in de hittegolf. Met opa en oma waren ze blij, eten bij een Japanse kennis was wel leuk, wandelen naar het MAS te warm. Geen zin om binnen te gaan, geen zin om naar het dak te gaan. En waarom moesten ze van tante mee naar dat rare gebouwtje dicht bij de stroom??? EN toen ging de deur open, en was er een vriendelijke meneer die een Engelse uitleg gaf en geduldig wachtte tot mama dat in het Japans uitlegde. (en nu de versie van oma)...nog nooit een puberende 14-jarige zo zien veranderen in een enthousiaste tiener!! en ook bij de jongste was er plots geen taalprobleem meer. Oma mocht met moeite een beetje helpen, Oma genoot, niet alleen van de YES! kretenn van de kleinkinderen maar ook de dochters liepen van rechts naar links en waren de buitenwereld vergeten. (nee, ik ga niet verraden wat ze deden!). Een vol uur onbetaalbaar plezier, dubbel en dik het geld waard en opa die hen kwam ophalen z'n oren flapperden toen we thuis kwamen. De opdracht was goed aangepast aan de jongeren, maar ook nog plezant voor ons. Het was leuk dat we hulp kregen zonder dat we ons dom voelden. Ik ben bijna zeker dat we voor hun vertrek nog zullen terugkeren, en ook later met andere vrienden. Ik kan het iedereen aanraden. In Tokyo zijn ook escaperooms maar niet echt 1 waar je met kinderen binnen wil gaan. En chapeau voor de makers!! In al ons enthousiasme zijn we wel vergeten hoe het in z'n werk gaat met de genomen foto's, maar dat komt ook wel in orde peins ik. Ik duim dat 'de kraakfabriek een blijver is in Antwerpen.


Mission Possible
Geschreven door Dries Vanden Broecke op 17/12/2018 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Ik had nog nooit een escaperoom gedaan en werd door drie vrienden uitgenodigd om de kraak te trotseren. Terwijl het buiten bijzonder hard aan het regenen was werden we hartelijk onthaald in de Kraakfabriek. Al snel werd duidelijk dat we niet moesten proberen te ontsnappen, maar een peperduur antiekstuk moesten proberen stelen van één of andere oude-, Antwerpse antiquair. Als beginneling binnen de wereld van escaperooms viel me al snel op dat de participatie van alle deelnemers van cruciaal belang was. Terwijl de ene zich bezig houdt met één specifieke puzzel zijn de anderen volop in de weer met andere raadsels in de kamer op te lossen. Wanneer alles goed verloopt wordt je rijkelijk verrast met nieuwe puzzels en meer creatieve uitdagingen die tot de puntjes uitgewerkt zijn. De kraak was dé perfecte manier om kennis te maken met escape rooms, jammer dat ik mezelf niet specifieke amnesie kan geven om het opnieuw te proberen.


Nooit gedacht dat het einde van Doel zo leuk kon zijn
Geschreven door Dries Vanden Vanden Broecke op 17/12/2018 (Gemiddeld escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Wanneer plots de vele scheurtjes in de kerncentrales van Doel tot barsten komen, kan je beter je jodiumpillen achterwege laten en de bunker van de Kraakfabriek betreden. Eens opgesloten moet je er zo snel mogelijk voor zorgen dat je elektriciteit, ventilatie en uiteindelijk communicatie met de buitenwereld voorziet. Samen met drie vrienden probeerden we Linkeroever's Fallout te overleven. Om hierin te slaan moesten we een hele reeks aan puzzels kraken. Deze waren stuk voor stuk verrassend en eiste de participatie en aandacht van de hele groep. Uiteraard ga ik hier niet verder ingaan over de effectieve puzzels, die moet je zelf maar zien op te lossen, maar de inkleding en oog voor detail waren opmerkelijk. Alles is namelijk zelf gemaakt en stuk voor stuk een demonstratie van het vakmanschap binnen de Kraakfabriek, daarnaast zijn er opmerkelijk veel kleine verwijzingen naar videogames zoals Fallout, Portal en zelfs Simon Says.
Terwijl je druk in de weer bent met het voorzien van elektriciteit, lucht of communicatie, kijkt en luistert een personeelslid van de Kraakfabriek mee. Op deze manier kan je, indien nodig, tips krijgen voor het oplossen van de puzzels. Ik moet toegeven dat we dit met momenten nodig hadden om uiteindelijk met succes de nucleaire wolk te overleven. De inkleding van de kamer was goed uitgewerkt, net als de initiële uitleg die we na ons hartelijk onthaal ontvingen. Kortom, de bunker is dé ideale manier om een regenachtige, ofvzonnige, of effectieve nucleaire explosie, te overleven.


Wij komer zeker terug!
Geschreven door Manu Bertels op 12/12/2018 (Beginnend escaper)

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Voor de meerderheid van ons was het de eerste keer in een escape room, we waren meteen overweldigd door de creativiteit en vindingrijkheid waarmee de puzzels bedacht waren! Zeker als je weet dat veel in de kamer zelf is bedacht en in elkaar is gezet, knap staaltje vakmanschap! Lang niet zo’n leuke groepsactiviteit gedaan. Dit was elke EURO waard!!!


Top eerste ervaring!
Geschreven door Lieselotte Meel op 16/11/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Kraak

Dit was de eerste keer dat ik een escape room gedaan heb, spannend! Heeft zeker en vast de verwachtingen ingevuld, zelfs beter. Goed bedacht, toffe uitdagingen. Het leukste vond ik dat er veel 'doe-dingen' waren en de focus minder lag op moeilijke raadsels. Aanrader voor wie eens iets anders wil doen tijdens een uitje naar Antwerpen


Slecht zijn was nog nooit zo leuk!
Geschreven door Elise Demaeght op 5/11/2017

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Mijn vriendinnen en ik wouden eens wat anders doen dan gaan lunchen of brunchen en een escapegame was voor ons een originele uitdaging om nog eens af te spreken! Vanaf het moment dat je ‘De Kraak’ binnenstapt ben je helemaal mee met het verhaal. De mooie kamer en bijpassende achtergrondmuziek zorgen er voor dat je je 100% schurk voelt en je nog maar 1 doel voor ogen hebt: het stelen van de schat. Wat De Kraak een leuke activiteit maakt om met vrienden of collega’s te doen, is dat de meeste puzzels echt teamwork vereisen. Dit zorgt er ook voor dat iedereen steeds een taak om handen heeft en je enkel als groep tot een goed einde kan komen. Het euforisch gevoel dat je krijgt bij het slagen van de missie is uiteraard de kers op de taart!


Geweldige teambuilding en zit prachtig in elkaar
Geschreven door Dries Bols op 23/10/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Fantastische ervaring, top ontwerp en bouw, alles hand-made en tot in de puntjes in orde.

Aanrader


Als het wat meer mag zijn
Geschreven door Ewald Vadeau op 9/7/2017

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Nooit gedacht dat de Groenplaats in Antwerpen zoveel geheimen zou hebben voor mij. In een achterkamertje van de Mercado werden we verwelkomd door een jongeman die tevens de architect was van de geheel zelf ontworpen escape room. Het resultaat mag er dan ook wezen: volledig vervaardigd uit met-laser-geprint-houtwerk, is deze kamer een sensatie voor het oog. Met een verbluffend enthousiasme zoog onze opdrachtgever ons mee in het mysterie dat we binnen het uur zouden moeten oplossen. Anders dan in andere escape games die we reeds geprobeerd hadden, bestond onze queeste niet uit saaie puzzels en zoeken van sleuteltjes maar werden we uitgedaagd om onze creativiteit te gebruiken als team. Team work maked the dream work, want 3 minuten voor tijd, traden we voldaan de kamer buiten. Een echte aanrader voor wie een escape game net iets meer mag zijn, spannend en tegelijk ontspannend.


Memorabel
Geschreven door Pieter Raes op 6/7/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

"De Kraak" was de 5e en de beste escape room die ik tot nogtoe gespeeld heb.
We werden vriendelijk ontvangen door de jongen eigenaars en kregen meteen een enthousiaste uitleg over het spel. De kamer zelf was piekfijn in orde, de puzzels waren uitdagend maar doenbaar, en iedereen had altijd wel iéts te doen. Het was ook een goede mix van individuele opdrachten en teamwork. Het was een zeer fijne en goed doordachte escape room waar alles gewoon klopte. Wij hebben hier een super avond beleefd!


Geweldige ervaring
Geschreven door Malou op 29/6/2017

Onthaal
4.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Bunker

3de keer escape game voor mij. Heel leuk ontvangst en toffe puzzels. Hoeveel je het ook gedaan hebt blijft een hele leuke kamer!


ZALIG
Geschreven door Vallie op 8/6/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Met 6 overenthousiaste grieten beleefden we echt spannende momenten in De Kraak !! Zalig hoe alle puzzels in elkaar steken en alles uiteindelijk bij elkaar komt !! ZEKER een aanrader :) Dikke merci aan de bedenkers en uitvoerders voor dit TOPuurtje entertainment en ook de onthaalmedewerker heeft ons goed getriggerd voor we eraan begonnen !! Gewoon DOEN !!


Uitdagende, originele escaperoom
Geschreven door Willemijn op 5/6/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Vriendelijke ontvangst en twee hele leuke, uitdagende escaperooms!


Geweldige eerste ervaring
Geschreven door Vincent op 10/5/2017

Onthaal
4.0
Decor
4.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Kraak

Voor een eerste ervaring was dit een geweldige room. Fijn onthaal, leuk thema die naar de verbeelding spreekt en super technische puzzels die goed in elkaar staken.


Leuk!
Geschreven door John Troch op 10/5/2017

Onthaal
4.0
Decor
4.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Kraak

Eerste ervaring, zeker voor herhaling vatbaar!


Toffe ervaring!
Geschreven door Kevin op 9/5/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
4.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Eerste ervaring met escape rooms en het was direct een hele goeie.
We werden heel goed ontvangen en kregen wat uitleg voordat we binnen mochten.
De kamer zag er heel afgewerkt uit met uitdagende puzzels.
Jammer dat een vorige groep een puzzel kapot heeft gemaakt en dat ze dit niet tijdig hersteld kregen.
Zeker de moeite waard!


Mooi room!
Geschreven door Mathijs op 9/5/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Zeer leuke room. Het verhaal zat leuk verwerkt met de puzzels.
De room was ook zeer mooi afgewerkt met verschillende moeilijkheden.
De organisatie was ook zeer enthousiast & vriendelijk, na onze escape hebben we nog wat na gepraat & informatie gekregen over de 'creators'!


Toffe machanics!
Geschreven door Dieter op 9/5/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
4.0

Gespeelde room: De Kraak

Toffe ervaring bij het spelen van de kraak. Je merkt dat er veel tijd en energie gestoken is bij het maken van deze room. Het is een unieke ervaring met toffe mechanics, zeker een aanrader om eens te spelen!


Super ervaring
Geschreven door Claudia op 16/4/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

We werden super ontvangen met veel enthousiasme en kregen alle nodige info, aangezien de meerderheid van onze groep first timers waren inclusief mezelf.
De room zelf was ook echt dik in orde, had een leuke setting met toffe puzzels en verschillende complexiteit. Ik had het gevoel dat ik me er helemaal in kon opleven.
Ook na het spel hebben we nog gezellig staan babbelen met de organisatie, een goede afsluiter dus!


Prachtig afgewerkte kamers!
Geschreven door Jesse op 20/3/2017

Onthaal
4.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Wat meteen opvalt is de originaliteit en detail van het decor en de puzzels. De aardige jongens die je onthalen hebben, naast een liefde voor puzzels, een eigen laser print bedrijfje. Veel onderdelen van het decor en de puzzels zijn zelfgemaakt, maar ogen zeer professioneel. Hiermee onderscheid de kamer zich van andere escape rooms, dus zelfs voor veteranen is het een genot hier te spelen. Het niveau is zeer goed, er zijn altijd hints als je vast zit en iedereen heeft wat te doen. De standaard van slotjes en kluisjes openen wordt totaal vermeden. Name 5 andere kamers te hebben gespeeld is dit de beste die we hebben gezien!


aanrader!
Geschreven door jansen op 14/3/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Kraak

Veel plezier beleefd aan deze originele escape room!


top
Geschreven door Jens op 7/3/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Hebben met ons team een topnamiddag beleefd! Super ontvangst en begeleiding van jonge en dynamische mensen. Absoluut een aanrader!


Super!
Geschreven door Aimée op 5/3/2017

Onthaal
5.0
Decor
4.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gewoonweg super! Dit was de eerste keer dat ik een escape room deed en ik vond het echt fantastisch. Ondanks dat de kamers bedoelt zijn voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar werd er geen probleem van gemaakt dat 2 van de 4 personen jonger waren dan 16. We kregen een tof onthaal en de medewerkers waren heel spontaan. Ook heel knap dat ze alle games zelf hebben bedacht en het decor zelf in elkaar hebben gestoken.


Leuk doordenkend spel
Geschreven door Hans Cools op 4/3/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Vanaf het begin vriendelijk ontvangen. Mooi in elkaar gestopt en leuke decoratie. het uur begint met een leuke treaser. Eens binnen is het niet al te overweldigend, maar genoeg om uw hersenen in volle gang te zetten. Teamwork is een absolute must :) Een hele leuke ervaring, en ze hebben en 2e kamer op komst. Die wil ik absoluut ook wel is gaan doen volgende keer dat ik terug kn België ben.


Goede kamer
Geschreven door Vincent op 3/3/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Vanuit Nederland een weekendje Antwerpen geweest, waaronder deze kamer bezocht, absoluut geen spijt. Decor en alles zit mooi in elkaar, puzzels en clues zijn erg origineel in elkaar gezet en passen perfect in het verhaal. We werden warm onthaald en konden achteraf nog even gezellig een praatje maken met elkaar en de kamereigenaar.


Uitstekend
Geschreven door Toon op 28/2/2017

Onthaal
5.0
Decor
5.0
Puzzels
5.0
Waw-factor
5.0

Gespeelde room: De Bunker

Een slimme, uitgebreide en immersive kamer, met een grote variatie in puzzels. Een goede dosis humor, een geweldig decor en een alleraardigst onthaal maken het af.


X
Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse beoordelingen te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Gemiddelde beoordeling
4.8

Onthaal
4.8
Decor
4.9
Puzzels
4.9
Waw-factor
4.8

Ontspanningsruimte

Parking

Vergaderruimte

Drinkgelegenheid

TELEFOON
+32 498 71 28 65
E-MAIL
hello@kraakfabriek.be