Escape Room The Game: Welcome to Funland

Welcome to Funland is een uitbreidingsset op het spel Escape Room The Game. Dit wilt zeggen dat je het alleen kan spelen wanneer je het originele spel bezit. Nadat we alle scenario's van Escape Room The game speelden, waagden we ons ook aan Welcome to Funland.

Het verhaal

Probeer te ontsnappen uit het mysterieuze pretpark aan de rand van het bos. Jaren geleden werd het park plots gesloten na de verdwijning van een kind. Enkel het rode lint in haar haren werd teruggevonden. Denk je dat de clown hier meer over weet?

Onze review

Wij speelden deze uitbereidingsset met zijn vieren. Het spel met een moeilijkheidsgraad van 3,5 op 5 is exact hetzelfde opgezet als de originele scenario's van Escape Room The Game. Dit wilt zeggen dat we driemaal de juiste code moeten vinden om zo de moord op te lossen.

Het spel is zeer mooi uitgewerkt en we werden direct meegezogen in het scenario. Het thema is eens wat anders dan het zoveelste drugslabo of bom die gaat ontploffen. Na het vinden van een zeer moeilijke code in de eerste ronde vlogen we door ronde twee en drie. Raadsels worden afgelost door zoeken naar verbanden. Uiteindelijk ontsnapten we al na 45 minuten dus dit scenario lag ons zeker goed!

Als kleine opmerking willen we meegeven dat de moeilijkheidsgraad van alle scenario's zeer indicatief is. Soms ontsnappen we niet met een makkelijk scenario terwijl het bij een moeilijk weer meer eenvoudig is. Waarschijnlijk zal je telkens wat meeval moeten hebben met de raadsels. Wanneer ze je goed liggen, dan verhogen je ontsnappingskansen natuurlijk!

Wij kochten het spel bij Bol.com. Hier kan je intussen ook heel wat reviews vinden.

Veel plezier!

Kenmerken

- Duur: 60 minuten

- Aantal spelers: 3-5

- Leeftijd: 16+

- Uitgeverij: Identity Games

- Taal: Nederlands