Pocket Escape Room Kaartspel

Pocket escape room is een compact kaartspel, uitgegeven door 999 games. De spel bestaat uit 60 kaarten vol met spelletjes en raadsels die je moet oplossen samen met je teamgenoten. Elke uitdaging is verschillend, lukt het jou om snel te ontsnappen?

Het verhaal

Docther Thyme wil jullie vaardigheden testen: ga jij de uitdaging aan? Terwijl Doc zijn project uitlegt, drukt hij per ongeluk op een knop: er gaat een alarm af en zware luiken sluiten alle uitgangen van het laboratorium af. Doc valt door een trapgat, waarna de kamer volledig donker wordt.

Onze review

We speelden het kaartspel met 4 personen. 2 personen speelden reeds eerder escape bordspellen, terwijl het een nieuwe ervaring was voor de andere twee personen. De intro van het spel is leuk en eenvoudig te begrijpen.

Je krijgt telkens een kaart met een raadsel. Wanneer je het antwoord hebt, dan draai je de kaart om. Als het juist is, dan ga je door en volg je de instructies. Is het fout, dan zet je een streepje, een strafpunt op je scorekaart. De instructies brengen je weer op het juiste pad. Je eindscore wordt bepaald door de ontsnappingstijd in combinatie van de strafpunten.

Zelf vonden we de puzzels eerder middelmatig. Soms waren ze onlogisch en kregen we niet het waw gevoel. Dat is een gemiste kans. Wel fijn is dat je echt tempo kan houden aangezien het om heel veel puzzels gaat.

Wat we zelf ook vreemd vonden is het berekenen van de eindscore. We vinden dat zowel het gebruiken van tips als het maken van fouten invloed moet hebben, maar dat is niet het geval. Uiteindelijk ontsnapten we in 74 minuten en hadden we 9 strafpunten.

Als eindbeoordeling willen we het spel zeker een kans geven. Het is super fijn dat je het gewoon kan doorgeven. De spelers na ons vonden het trouwens heel leuk. Zelf raden we liever de EXIT spellen aan van 999 games. Deze kan je slechts één keer spelen, maar vonden we veel plezanter.

Wij kochten het spel bij bol.com. Hier kan je ook heel wat recensies vinden.

Kenmerken

- Duur: 60 minuten

- Aantal spelers: 1-6 spelers

- Leeftijd: 12+

- Uitgeverij: 999 Games

- Taal: Nederlands