Escape Room The Game: Murder Mystery

Murder Mystery is een Uitbreidingsset op het spel Escape Room The Game. Dit wilt zeggen dat je het alleen kan spelen wanneer je het originele spel bezit. Nadat we alle scenario's van Escape Room The game speelden, waagden we ons ook aan Murder Mystery.

Het verhaal

Je onderzoekt de moord op Theodore Jones, een steenrijke bekende. Wanneer je het lichaam van Theodore in zijn kamer ziet liggen, krijg je het heel warm. Dit is een bijzondere moordzaak! Op het lichaam vind je een eerste brief. Los de zaak op of het bloed blijft aan je handen kleven.

Onze review

Wij speelden deze uitbereidingsset met zijn vieren. Het spel met een moeilijkheidsgraad van 3 op 5 is exact hetzelfde opgezet als de originele scenario's van Escape Room The Game. Dit wilt zeggen dat we driemaal de juiste code moeten vinden om zo de moord op te lossen.

Het scenario op is heel leuk en de elementen hangen mooi samen. Zo krijg je wel het gevoel dat je er echt 'in' zit. De eerste ronde was eerder makkelijk, zodat we snel vordering maakten. Tegen het speleinde liep de spanning op. Helaas werd het dan heel wat pittiger en konden we de laatste raadsels niet oplossen. Zo ontsnapten we uiteindelijk 4 minuten buiten de tijd. Maar goed, we hebben ons zeker en vast een uur geamuseerd. Hopelijk komen er snel meer uitbreidingen.

Wij kochten het spel bij Bol.com. Hier kan je intussen ook heel wat reviews vinden.

Veel plezier!

Kenmerken

- Duur: 60 minuten per scenario

- Aantal spelers: 3-5

- Leeftijd: 16+

- Uitgeverij: Identity Games

- Taal: Nederlands