EXIT - De Verlaten Hut

EXIT is een escape room gezelschapsspel, uitgegeven door 999 Games. Samen met je team is het aan jou om binnen de 90 minuten alle puzzels op te lossen en de codes te kraken. Wanneer je vast zit, dan kan je een hulpkaart nemen. Als fervente puzzelaar of ecape room liefhebber zal je dit spel zeker waarderen!

Het verhaal

Autopech dwingt jullie om onderdak voor de nacht te zoeken. Gelukkig vind je in het bos een verlaten hut. De volgende ochtend is de deur echter vergrendeld! Tralies voor de ramen blokkeren ook deze vluchtmogelijkheid. Je ontdekt een merkwaardig boek en een raadselachtige draaischijf...

Onze review

We speelden met 2 koppels voor de eerste keer een EXIT spel van 999 Games. Natuurlijk hadden we hoge verwachtingen aangezien we allen eerder heel wat spellen van deze uitgever met veel plezier speelden. Na ons zo'n 10 minuutjes te verdiepen in de introductie vlogen we er in!

Op zich waren de spelregels duidelijk, maar we startten toch wat langzaam. Het eerste raadsel lag ons niet echt en we moesten al direct gebruik maken van de tips (voor elk raadsel heb je de mogelijkheid om twee tips te nemen, zodat je toch verder kan). De volgende raadsels gingen echter veel vlotter en we hadden veel 'aha' momenten. Ja hoor, elke stap heeft heel wat variatie en af en toe waren de wendingen heel verrassend en origineel! Uiteindelijk ontsnapten we in 68 minuten en gebruikten we slechts één tip.

Wat dit spel heel leuk maakt is de intensiteit. Vergeleken met bijvoorbeeld Escape Room The Game, los je hier veel meer raadsels op en beleef je alsook veel meer succesmomenten. Dat vonden we fantastisch. Ook mag je het spel letterlijk verslinden. Je zal moeten knippen en scheuren, wat de ervaring heel intens maakt. Jammer is wel dat je dit spel helemaal niet kan doorgeven of herspelen. Als conclusie willen we dit spel graag aanbevelen. Het is één van de betere escape bordspellen die we al speelden!

Wij kochten het spel bij Bol.com. Hier kan je ook heel wat recensies vinden.

Kenmerken

- Duur: 45-90 minuten

- Aantal spelers: 1-6

- Leeftijd: 12+

- Uitgeverij: 999 games

- Taal: Nederlands