Escape The Room

Met Escape The Room breng je de ‘real life’ escape ervaring naar je huiskamer. Net zoals in een echte escape room zal je moeten samen werken met je vrienden om tijdig te ontsnappen. Afhankelijk van het aantal spelers is dat binnen de 120 of 90 minuten.

Het verhaal

We gaan terug naar het jaar 1869. Een welgekende astronoom, wonende in een mysterieus landhuis, is vermist. Je gaat samen met je team het huis binnen. Je hoort vreemde geluiden en er hangt een verdachte onaangename geur. Wanneer je beseft dat je opgesloten bent, stijgt de spanning. Ontdek aanwijzingen, los puzzels op en baan je zo een weg naar buiten voor het te laat is!

Onze review

Met vier personen gingen we de uitdaging van het "Escape The Room" gezelschapsspel aan. Zelf ontsnapten we reeds meerdere keren uit een fysieke escape room, dus het concept was ons zeker gekend.

Het spel heeft een leuke bijhorende website, waar we de ideale achtergrondmuziek kozen om zo in de sfeer van de 19de eeuw te komen. Ook bevat deze website extra tips, indien we deze nodig zouden hebben. Na het lezen van de uitgebreide introductie, jammer genoeg in eerder moeilijk Engels geschreven, begonnen we aan het spel.

Het spel heeft een heel mooi ritme. Door telkens een puzzel op te lossen, kan je een envelop openen die dan weer naar nieuwe puzzels leidt. We hadden direct een goed tempo te pakken en gingen al snel mee in het verhaal. Alles liep heel vlot en voor dat we het goed en wel wisten, waren we al bezig met de laatste puzzel zodat we ontsnapten binnen de 50 minuten zonder gebruik te maken van tips.

Op zich vonden we het dus eerder een gemakkelijk escape spel. Natuurlijk hadden we al heel wat ervaring met het concept. We kunnen ons wel voorstellen dat beginners zich meer uitgedaagd zullen voelen. Kortom, dit spel kan een ideaal avondje entertainment zijn voor vrienden of familie.

Goed om te weten is dat je het spel zelf maar één keer kan spelen. Wel kan je alles netjes terug inpakken volgens de instructies op de website en zo doorgeven aan een volgend team. Wij noteerden onze tijd op de doos, wie doet beter?

Je kan dit spel online kopen bij onder meer bol.com

Kenmerken

- Duur: 90-120 minuten

- Aantal spelers: 3-8

- Leeftijd: 10+

- Uitgeverij: Thinkfun

- Taal: Engels