Cortex Escape Room

Brugge | Provincie West-Vlaanderen | (13 reviews)

Cortex escape room presents House Of Legends. Dit verborgen middeleeuws kasteeltje wacht jullie op in het hartje van Brugge! Naast de prachtige locatie aan het water van de Dijver heeft Cortex zich verdiept in de legendes van Brugge. Historische verhalen worden omgezet in leuke ervaringsruimtes vol unieke raadsels, puzzels en bangelijke sound-effects. Met daar bovenop nog een magisch decor. Cortex gaat voor de volledige belevenis!

Beschrijving

Cortex escape room staat in voor een warm ontvangst, een spannend en leerrijk spel en een middeleeuws leefruimte/terras om na te praten met een drankje!

Aantal rooms: 3

32 Days

Jullie keren terug naar het begin van de 20ste eeuw. Een onoplosbaar mysterie bevindt zich in de stad. Vier inwoners van Brugge en de geneesheer Thomas Montanus verdwenen spoorloos nadat de vader van dokter Thomas Montanus werd gediagnosticeerd met een ongeneselijke longziekte. Na een zoektocht van 32 dagen door vrienden en familie worden 4 lichamen gevonden in een verdoken laboratorium. Kunnen jullie achterhalen wat er daar is gebeurd? Wat heeft dokter Montanus de afgelopen dagen gedaan om zijn vader te redden?

The last witch sabbath (2 identieke rooms beschikbaar)

Strijd tegen collega’s, vrienden of familie in dit heksen versus jagers spel! Brugge is rijk aan veel oude legendes. Als je door de middeleeuwse stad wandelt zie je indrukwekkende beelden, gebouwen, straten en zo veel meer. Maar kennen jullie ook de geschiedenis ervan? Beleef bij Cortex escape room opnieuw de tijd van de heksen en beulen. Jullie worden niet alleen terug gebracht naar de 17de eeuw maar zullen ook een spannende strijd tegemoet gaan, de strijd van de heksen “toveressen” versus de jagers. Wie o wie wint deze strijd? Opgelet, deze escape room is opgebouwd uit 2 kamers. Je kan ze appart spelen of tegen elkaar.

Gemiddelde beoordeling: 4.2 / 5 (13 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Super escape room

Het nieuwe jaar inzetten met de familie en de kinderen was nog nooit zo leuk!
De mannen en vrouwen speelden tegen elkaar wat het extra leuk en spannend maakte. Leuk dat we elkaar konden saboteren :) Ook de kinderen konden mee spelen. Ideale manier om met de familie het nieuwe jaar in te zetten.
De ontvangstruimte en de resst van het decor passen helemaal binnen het thema. Het spel zit goed in elkaar en de uitbaters zijn vriendelijk en betrokken. Een aanrader dus!

Gespeelde room: The last witch sabbath

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Willemijn van Trigt op 13/1/2019 (Beginnend escaper)


Leuke ervaring

Voor ons was het de eerste keer, voorheen wel al het spel escape room gespeeld, maar deze ervaring was beter dan onze verwachtingen. Super onthaal van 2 jonge Bruggelingen en leuk thema! Wij zullen deze escape room zeker aanraden bij vrienden!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laura op 6/1/2019 (Beginnend escaper)


Mooi afgewerkte escape room

Ik heb al vele escape rooms gespeeld, maar er zijn er maar weinig die zo prachtig gedecoreerd zijn en waar de verhalen mooi uitgewerkt zijn.
Ik heb hier reeds al 2 escape rooms gespeeld en ik raad ze allebei ten zeerste aan voor jong en oud.
Je wordt goed ontvangen door de 2 jonge eigenaars en nadien kun je er nog gezellig iets drinken.

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Gauthier Bouche op 3/1/2019 (Ervaren escaper)


Zeker een aanrader!

Prachtige locatie met prachtig decor. We werden door toffe mensen goed ontvangen en het spel zelf was zeker de moeite waard! Altijd ook extra leuk wanneer het je lukt om te ontsnappen.. we did it :) deze escape room is zeker aan te raden!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Denis op 2/1/2019 (Gemiddeld escaper)


TOP Escape Room!

Samen met een paar vrienden hadden we al eens in hun pop-up escape room gaan spelen die ons goed beviel. Nu waren wij heel benieuwd naar hun vaste escape room..

In één woord: WOW! Van een zolder naar een super locatie in het hartje van Brugge! Toekomen in een volledig gedecoreerde wachtzaal was al een leuk begin. Ook de poort tot de escape room bracht ons meteen in een andere wereld/een ander tijdsperk. De ontvangst was nog steeds heel warm, ze gaven ons zeker de tijd om onze spullen weg te plaatsen en wat vragen te stellen tijdens de uitleg. Eenmaal in de kamers voelden wij meteen de sfeer van het verhaal, tot in de detail! Het spel zelf was zeker een leuke uitdaging, de puzzels zaten goed in elkaar en de zoektocht naar de uitgang was zeker een pluspunt!

Cortex, verwacht ons maar binnenkort terug om jullie andere rooms te spelen!

Team BTDR

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tom op 28/12/2018 (Gemiddeld escaper)


sfeer is beter dan de puzzels

Erg vriendelijk onthaal, goede uitleg gekregen.
Meteen onder de indruk van het decor, schept een ideale sfeer.
De eigenlijke puzzels waren wat je kunt verwachten, hier en daar een creatief aspect, maar niet om je omver te blazen. Eerder een kleine room, met een beperkt aantal raadsels. Met 4 was het wel een leuke ervaring, met meer mensen denk ik dat het niet zo boeiend is.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Annelies op 3/12/2018 (Ervaren escaper)


Top!

Deze escape room moet even gekaderd worden, enkele jonge gasten zijn begonnen met deze room als pop-up en zijn nu volop bezig met de professionalisering ervan en het zoeken naar een geschiktere locatie in Brugge. Voor een start-up kun je niet direct verwachten dat de locatie perfect is, maar dat wordt zeker mooi gecompenseerd in de zeer schappelijke prijs.

We werden zeer hartelijk onthaald door 2 vrolijke jongeren die ons vol enthousiasme het verhaal rond cortex en de huisregels uitlegden. Het spel zelf was supergoed bedacht en meer dan ooit had ik het gevoel dat de Escape-room echt een escape-room was, de nadruk lag op de puzzels en het vinden van de codes, in plaats van op technologische snufjes zoals soms het geval is. We zaten net wat over de tijd, maar aangezien we zo goed als klaar waren, kregen we nog de tijd om te ontsnappen uit de kamer.

De kamer mag dan wel op een stoffige zolder liggen, voor mij werd dat echter perfect vertaald in het verhaal, een geheime sekte in Brugge moét wel op een stoffige zolder zijn bijeenkomsten houden.

Achteraf hebben we nog wat kunnen praten met de makers en dat gebeurde vooral in het enthousiasme over escape-games, zonder eigenbelang voorop te stellen. Als ze alles verder kunnen professionaliseren zie ik een mooie toekomst voor de makers van deze room. Ik kan niet wachten tot ze een nieuwe kamer gebouwd hebben!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kjell Casier op 11/4/2018 (Gemiddeld escaper)


Top room door een Jong creatief Team!

Deze escape room verdient echt een wel verdient plaatsjes in de lijst van de betere rooms.

Waarom? Wel wij zelf hebben Al een stuk of 5 escapes gedaan ondertussen. En hebben best wel wat vergunning materiaal. Van de rooms die we gedaan hebben waren er 2 die in de top 3 van Belgie staan op deze site.

Als je deze 2 top rooms vergelijkt met cortex escape hebben ze misschien in tegenstelling tot de room van cortex (voorlopig) heel veel technische effecten en snufjes! maar wat raadsel sterkte en de spel intensie betreft en de vernufdheid die in de opbouw zit van het verhaal in de kamer mag de cortex escape room zich zeker bij de beter plaatsen. Er zitten echt leuke plottwists in. Zeker doen, is zijn geld zeker waard!

Het is een Jong creatief team dat de ambitie heeft om naar een grotere setting te gaan. Voorlopig huren ze de bovenverdiepingen van een Kleine echte authentieke Bruges bruine kroeg. En dit heeft echt iets intiem en gezellig. Het is dus zeker niet de Meeste moderne frisse locatie. Maar laat dit je zeker niet afschrikken. Tenslotte is het gezellige cafetje en de escape 2 verschillende zaken. Ze zijn gestart als popup en hebben hier de kans gekregen om een mooi en sterk concept als escape room uit te bouwen.

Kort om Als je naar Brugge gaat en je bent van plan een escape te doen. Boek zeker cortex ;)

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jelle op 10/3/2018 (Gemiddeld escaper)


Great fun!

Tried 7 escape rooms before and this belongs to the top three with the first one and in Amsterdam. I really liked that there were lots of small puzzles (different kinds in nature) and the room was possible to be completed with only two players, though we didn't just make it in time. Great fun!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lassi Laine op 3/2/2018


Veel potentieel, aanrader

Met drie andere vrienden een leuke avond beleefd. De room bevindt zich in het centrum van Brugge (gelukkig grote parking voor de deur) boven een bruin café, ideaal om een aperitiefje te drinken. Het onthaal verliep vlotjes. Het jonge team is sympathiek en legt alles goed uit. De ruimtes zijn basic maar de puzzels en het verhaal op zich zitten heel goed in elkaar. Achteraf nog een leuke babbel gehad. Prijs kwaliteit zeker in orde. Om samen te vatten: veel potentieel, doe zo voort en nog eens bedankt! Grtn

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laurens Van Kelf op 21/1/2018


Leuke ervaring

Om 20u escaperoom geboekt, rond 16u telefoon gehad om ons te laten weten dat we een kwartiertje later konden komen omdat het wat aan het uitlopen was.

Na 6 escaperooms gedaan te hebben was ook dit een leuke ervaring. Voor een beginnende escaperoom gebruiken ze de ruimtes goed en was er voldoende materiaal aanwezig.

Prijs kwaliteit was zeker in orde!

Ondanks de recensies op deze site, neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina van Cortex escape Brugge!

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Digna op 30/12/2017


Voor niks vroeg opgestaan

Extra vroeg opgestaan om vanuit Knokke naar Brugge te gaan waar we een brouwerijbezoek zouden combineren met deze escaperoom. Onze reservering stond om 12.00. Wij waren, netjes als op de website vermeld staat, een kwartier van tevoren aanwezig, in kroeg 'de Vetten Os'. Hier begon de telleurstelling, een vloer waar je voeten aan blijven plakken, een gore wc waar je spontaan niet meer van hoefde en er was nog een groep voor ons. Een van de gastheren kwam naar beneden om ons te vertellen dat er nog een groep voor ons was (excuses), dit zou nog 20 minuutjes duren (excuses) of we even wilden wachten. Prima vonden wij.. na 20 minuten waren we weer terug en kregen we te horen dat ze nog niet klaar waren (nogmaals excuses) en dat het nog 10 minuutjes duurden maar dat we een drankje van hun kregen. Dat was dan ook het enige positieve aan deze teleurstellende ervaring. Na een half uur wachten ipv 10 minuten waren we nog steeds niet opgehaald en hadden wij het gehad, tijd om te gaan! Even tegen de gastheer zeggen en we werden weer eens overladen met excuses, nog 1 minuut dan kunnen jullie maar zijn geloofwaardigheid was voor ons al weg. Net zoals de 70 euro + 6 drankjes voor hun.

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laura op 30/12/2017


Speciaal

De ontvangst verliep vrij dramatisch. De room bevindt zich boven een café waar de avond voordien een feestje was doorgegaan. Niks was proper, vloer en toilet vettig en vies. De uitbaters waren gelukkig erg sympathiek en excuseerden zich de broek uit de naad. Ook de smalle trap naar de room was vrij.... avontuurlijk. De room zelf was best leuk met enkele goede vondsten. Minpunten: enkele sloten die het niet deden. Tips vragen via Walkie talkie. Al met al een spannende ervaring.....

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ludo van der Auwera op 19/12/2017


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Wollestraat 29A, 8000 Brugge
+32 473 71 94 80
info@cortex-escape.com
Bezoek website
Direct reserveren

Vergaderruimte

Graag een seintje op het voorhand wanneer je wenst te vergaderen.

Ontspanningsruimte

Geniet na het spel van een drankje in de gezellige leefruimte of op het terras met een geweldig uitzicht op de Dijver!

Vergaderruimte

Je parkeert het best in de ondergrondse parkeerruimtes Biekorf of Pandreitje.