Cortex Escape Room

Brugge | Provincie West-Vlaanderen | (12 reviews)

Cortex escape room presents House Of Legends. Dit verborgen middeleeuws kasteeltje wacht jullie op in het hartje van Brugge! Naast de prachtige locatie aan het water van de Dijver heeft Cortex zich verdiept in de legendes van Brugge. Historische verhalen worden omgezet in leuke ervaringsruimtes vol unieke raadsels, puzzels en bangelijke sound-effects. Met daar bovenop nog een magisch decor. Cortex gaat voor de volledige belevenis!

Beschrijving

Cortex escape room staat in voor een warm ontvangst, een spannend en leerrijk spel en een middeleeuws leefruimte/terras om na te praten met een drankje!

Aantal rooms: 3

32 Days

Jullie keren terug naar het begin van de 20ste eeuw. Een onoplosbaar mysterie bevindt zich in de stad. Vier inwoners van Brugge en de geneesheer Thomas Montanus verdwenen spoorloos nadat de vader van dokter Thomas Montanus werd gediagnosticeerd met een ongeneselijke longziekte. Na een zoektocht van 32 dagen door vrienden en familie worden 4 lichamen gevonden in een verdoken laboratorium. Kunnen jullie achterhalen wat er daar is gebeurd? Wat heeft dokter Montanus de afgelopen dagen gedaan om zijn vader te redden?

The last witch sabbath (2 identieke rooms beschikbaar)

Strijd tegen collega’s, vrienden of familie in dit heksen versus jagers spel! Brugge is rijk aan veel oude legendes. Als je door de middeleeuwse stad wandelt zie je indrukwekkende beelden, gebouwen, straten en zo veel meer. Maar kennen jullie ook de geschiedenis ervan? Beleef bij Cortex escape room opnieuw de tijd van de heksen en beulen. Jullie worden niet alleen terug gebracht naar de 17de eeuw maar zullen ook een spannende strijd tegemoet gaan, de strijd van de heksen “toveressen” versus de jagers. Wie o wie wint deze strijd? Opgelet, deze escape room is opgebouwd uit 2 kamers. Je kan ze appart spelen of tegen elkaar.

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5 (12 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Geweldige ervaring

We hebben ons geweldig geamuseerd. We speelden de heksen vs de jagers, wat de hele ervaring nog spannender maakte.

Gespeelde room: The last witch sabbath

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ariane op 22/5/2019 (Gemiddeld escaper)


Vrijgezellen

Top! Echte aanrader!

Gespeelde room: The last witch sabbath

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Janne op 20/5/2019 (Gemiddeld escaper)


een geslaagde teambuilding

Voor onze teambuilding hebben we ons verdeeld in groepjes en zo alle kamers gespeeld. De mannen speelden het spel 32 days en de dames speelden tegen elkaar het heksen vs jagers spel. Iedereen heeft zich goed geamuseerd en was zeer enthousiast. Ze hebben ook een gezellig terras aan 1 van de kleine Brugse kanaaltjes om nadien een drankje te nuttigen. Proficiat aan deze sympathieke uitbaters!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Anthony op 19/5/2019 (Gemiddeld escaper)


Moederdaguitstap

Zeer vriendelijk onthaal en efficiënte uitleg.
Door een probleem met de brouwer, konden we achteraf niets drinken. Dat zou gezellig geweest zijn voor de nabespreking. Er is een zeer mooi terras dat op de oever van de Reien ligt. Een flinke poetsbeurt zou daar op zijn plaats zijn. Ideaal terrasje om na te genieten.
Mooi decor, sommige dingen zijn aan een update toe.
Beide ploegen geraakten uit de escaperoom binnen de tijd, de puzzels waren nochtans niet zooo gemakkelijk, maar wij zijn slim ;-)
Wij geraakten buiten, erin komen was niet eenvoudig: dat was pas een waw-effect.
Een betere bewegwijzering is hier aan de orde.

Gespeelde room: The last witch sabbath

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ann Huyghe op 13/5/2019 (Beginnend escaper)


Team uitstap

Hele leuke escape game! Ze zit heel goed in elkaar. Leuk dat we beide kamers mochten afwerken. Leuke ontvangst! Vriendelijk en enthousiast personeel.

Gespeelde room: The last witch sabbath

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Evy Durieu op 28/4/2019 (Beginnend escaper)


Super escape room

Het nieuwe jaar inzetten met de familie en de kinderen was nog nooit zo leuk!
De mannen en vrouwen speelden tegen elkaar wat het extra leuk en spannend maakte. Leuk dat we elkaar konden saboteren :) Ook de kinderen konden mee spelen. Ideale manier om met de familie het nieuwe jaar in te zetten.
De ontvangstruimte en de resst van het decor passen helemaal binnen het thema. Het spel zit goed in elkaar en de uitbaters zijn vriendelijk en betrokken. Een aanrader dus!

Gespeelde room: The last witch sabbath

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Willemijn van Trigt op 13/1/2019 (Beginnend escaper)


Leuke ervaring

Voor ons was het de eerste keer, voorheen wel al het spel escape room gespeeld, maar deze ervaring was beter dan onze verwachtingen. Super onthaal van 2 jonge Bruggelingen en leuk thema! Wij zullen deze escape room zeker aanraden bij vrienden!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laura op 6/1/2019 (Beginnend escaper)


Mooi afgewerkte escape room

Ik heb al vele escape rooms gespeeld, maar er zijn er maar weinig die zo prachtig gedecoreerd zijn en waar de verhalen mooi uitgewerkt zijn.
Ik heb hier reeds al 2 escape rooms gespeeld en ik raad ze allebei ten zeerste aan voor jong en oud.
Je wordt goed ontvangen door de 2 jonge eigenaars en nadien kun je er nog gezellig iets drinken.

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Gauthier Bouche op 3/1/2019 (Ervaren escaper)


Zeker een aanrader!

Prachtige locatie met prachtig decor. We werden door toffe mensen goed ontvangen en het spel zelf was zeker de moeite waard! Altijd ook extra leuk wanneer het je lukt om te ontsnappen.. we did it :) deze escape room is zeker aan te raden!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Denis op 2/1/2019 (Gemiddeld escaper)


TOP Escape Room!

Samen met een paar vrienden hadden we al eens in hun pop-up escape room gaan spelen die ons goed beviel. Nu waren wij heel benieuwd naar hun vaste escape room..

In één woord: WOW! Van een zolder naar een super locatie in het hartje van Brugge! Toekomen in een volledig gedecoreerde wachtzaal was al een leuk begin. Ook de poort tot de escape room bracht ons meteen in een andere wereld/een ander tijdsperk. De ontvangst was nog steeds heel warm, ze gaven ons zeker de tijd om onze spullen weg te plaatsen en wat vragen te stellen tijdens de uitleg. Eenmaal in de kamers voelden wij meteen de sfeer van het verhaal, tot in de detail! Het spel zelf was zeker een leuke uitdaging, de puzzels zaten goed in elkaar en de zoektocht naar de uitgang was zeker een pluspunt!

Cortex, verwacht ons maar binnenkort terug om jullie andere rooms te spelen!

Team BTDR

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tom op 28/12/2018 (Gemiddeld escaper)


sfeer is beter dan de puzzels

Erg vriendelijk onthaal, goede uitleg gekregen.
Meteen onder de indruk van het decor, schept een ideale sfeer.
De eigenlijke puzzels waren wat je kunt verwachten, hier en daar een creatief aspect, maar niet om je omver te blazen. Eerder een kleine room, met een beperkt aantal raadsels. Met 4 was het wel een leuke ervaring, met meer mensen denk ik dat het niet zo boeiend is.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Annelies op 3/12/2018 (Ervaren escaper)


Top!

Deze escape room moet even gekaderd worden, enkele jonge gasten zijn begonnen met deze room als pop-up en zijn nu volop bezig met de professionalisering ervan en het zoeken naar een geschiktere locatie in Brugge. Voor een start-up kun je niet direct verwachten dat de locatie perfect is, maar dat wordt zeker mooi gecompenseerd in de zeer schappelijke prijs.

We werden zeer hartelijk onthaald door 2 vrolijke jongeren die ons vol enthousiasme het verhaal rond cortex en de huisregels uitlegden. Het spel zelf was supergoed bedacht en meer dan ooit had ik het gevoel dat de Escape-room echt een escape-room was, de nadruk lag op de puzzels en het vinden van de codes, in plaats van op technologische snufjes zoals soms het geval is. We zaten net wat over de tijd, maar aangezien we zo goed als klaar waren, kregen we nog de tijd om te ontsnappen uit de kamer.

De kamer mag dan wel op een stoffige zolder liggen, voor mij werd dat echter perfect vertaald in het verhaal, een geheime sekte in Brugge moét wel op een stoffige zolder zijn bijeenkomsten houden.

Achteraf hebben we nog wat kunnen praten met de makers en dat gebeurde vooral in het enthousiasme over escape-games, zonder eigenbelang voorop te stellen. Als ze alles verder kunnen professionaliseren zie ik een mooie toekomst voor de makers van deze room. Ik kan niet wachten tot ze een nieuwe kamer gebouwd hebben!

Gespeelde room: 32 Days

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kjell Casier op 11/4/2018 (Gemiddeld escaper)


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Wollestraat 29A, 8000 Brugge
+32 473 71 94 80
info@cortex-escape.com
Bezoek website
Direct reserveren

Vergaderruimte

Graag een seintje op het voorhand wanneer je wenst te vergaderen.

Ontspanningsruimte

Geniet na het spel van een drankje in de gezellige leefruimte of op het terras met een geweldig uitzicht op de Dijver!

Vergaderruimte

Je parkeert het best in de ondergrondse parkeerruimtes Biekorf of Pandreitje.