Locked in Hasselt

4.4
ADRESS
Leopoldplein 31,
3500 Hasselt

TELEPHONE
+32 11 96 37 76

EMAIL
info@lockedinhasselt.be

WEBSITE
Visit the website

Locked-In Hasselt is the very first escape game in Limburg. It will not surprise you that their first escape room is named after the Hasselt pride "De Jenever distillery". Maybe you combine the escape with a jenever distillery afterwards?
As the last Flemish province, Limburg now also has its escape room. Locked-in Hasselt was partly financed by some enthusiasts through crowdfunding. During the construction of the two rooms, costs were saved. This will undoubtedly guarantee a great challenge. In short, solve the puzzles, decipher the codes and make your way out of this great escape game.
Partners Partner of Escape Games Belgium Recreation area Cosy sitting area right next to the building

BEFEB lid 2020

Room #1

The Jenever distillery

Accessibility
Wheelchair accessible
Languages
French
Dutch
English
+ 12 years
2 - 6 players
60 min(s)

The Jenever room takes us back to the era of the Interbellum. After World War I, the Jenever industrie had a hard time. The Germans seized all copper distilling equipment to forge weapons and bushings. Most distilleries closed down, and Jenever sales plummeted. When Sara, the daughter of Distillery ‘Van Looy’ took over the family business, she managed to bring the typical Jenever from Hasselt back to it’s former glory. Day and night she experimented with seasoning in her secret flavouring chamber, in order to create the perfect Jenever. Jealous of her success, the competition fruitlessly tried to obtain the secret recipe of the ‘Van Looy’ Jenever. After a final attempt to steal the recipe, a jealous competitor tries to blow up the ‘Van Looy’ distillery. Your job: Find the secret recipe and disarm the bomb.

Reviews

(12 reviews)

Zeer leuke ervaring!
Written by Glenn Segers on 26/1/2020 (Average escaper)

Reception
5.0
Decor
5.0
Puzzles
5.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Na eerder een aantal andere escape rooms gedaan te hebben, heb ik me deze keer gewaagd aan de jeneverstokerij in locked in Hasselt (in een groepje van 3 personen). Het ontvangst was top! De uitbater was zeer vriendelijk, legt het thema boeiend uit en heeft zelfs enkele andere escape rooms aangeraden die hij ooit eens gedaan heeft. De escape room zelf zat goed in mekaar. Geen technologische hoogstandjes, maar wel een heel mooi decor en een hoog aantal goede en samenhangende puzzels. Ook het einde was mooi gedaan.

Wij komen zeker terug om de volgende kamer uit te proberen!


De moeite!
Written by Tom on 7/1/2020 (Average escaper)

Reception
5.0
Decor
4.0
Puzzles
5.0
Wow-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Perfect thema voor Hasselt! Goed zoeken is de boodschap. Fijne escape room met een spannend slot! Doen!


1e ervaring!
Written by Kristel on 28/4/2019 (Starting escaper)

Reception
5.0
Decor
5.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Onze 1e escape room ervaring, en het smaakt al dadelijk naar meer! We werden fijn ontvangen, kregen de ganse uitleg én het verhaal mee, en konden dan beginnen. Af en toe werden we verder geholpen met hints, dankzij de goede opvolging! Een kamer met veel sloten die je moet open krijgen, minder puzzels, maar het is mooi in thema gemaakt en de makers hebben ons toch verrast op verschillende punten. Trots dat we er op tijd uit geraakt zijn!


Jenever stokerij
Written by Kris Coune on 27/7/2017

Reception
4.0
Decor
4.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

De allereerste keer naar een escape room. Met ons gezin, mama, papa en de kids (13 en 16) een hele uitdaging! Niet goed wetende wat ons te wachten stond...
Maar wat hebben we een leuk avontuur gehad!!
Spannend, stressy, uitdagend, noem maar op! We hebben diverse tips nodig gehad en we zijn er net niet op tijd uit geraakt...maar dat was zeker geen domper hoor!
We hebben een fijne avond gehad en ik ben er zeker van dat dit niet de laatste escape room was voor ons!


Top
Written by lamo on 9/6/2017

Reception
5.0
Decor
4.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Spannend en super leuk ! We hebben ons goed geamuseerd.
Wij kijken ernaar uit naar de volgende kamer


Eerste ervaring
Written by David Vanlommel on 8/1/2017

Reception
5.0
Decor
5.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Met vrienden deze escape room gedaan. Dankzij het geocachen kunnen we toch ons flink behelpen. Het is ook fijn dat je het met een volledige groep kan doen. Zo krijg je meer inzichten en kom je sneller tot het gewenst resultaat. Wij hebben ons alvast kunnen bevrijden, van terreur 4 naar 1. Ik kijk alvast naar de volgende escape room van jullie


Mooie kamer. minder 'echt' puzzels
Written by Ruben Dickens on 5/1/2017

Reception
5.0
Decor
4.0
Puzzles
3.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Heel goed ontvangenst waardoor we er metteen zin in kregen. Het thema was origineel en toegepast op de geschiedenis van de stad wat ik persoonlijk een meerwaarde vind. Er waren niet overdreven veel puzzels waardoor je voornamelijk aan het zoeken bent en minder aan het puzzelen. overall geslaagde kamer en ons zien ze zeker terug wanneer de volgende af is.


Zweten
Written by Dirk Haverhals on 2/10/2016

Reception
5.0
Decor
5.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Met zes waren we, niet wetende wat ons te wachten stond. Het eerste kwartier was het wat zoeken en (letterlijk ) tasten naar de eerste aanwijzingen. Vanaf dan ging het redelijk vlot. Dankzij de tips die snel binnenkwamen. Door tijdsdruk kon de bom pas na het uur onschadelijk gemaakt worden. Spijtig, maar helaas. Toch geen klachten bij de deelnemers gehoord, integendeel: dit smaakt naar meer...


Zeer mooie escape room
Written by Toon on 26/9/2016

Reception
5.0
Decor
5.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Met 4 personen waagden we ons aan De Jeneverstokerij. Twee van ons speelden reeds eerder, terwijl twee personen helemaal nieuw waren. Bart verwelkomde ons en je merkt al snel dat hij een passionele eigenaar is. Na een goede uitleg, waagden we ons aan deze zeer mooi ingerichte escape room! De kamer is tot in de kleinste details af! Na heel veel zoeken, slaagden we er net niet in om te ontsnappen. Hopelijk komt er snel een nieuwe kamer en dan kunnen we voor de herkansing gaan!


Eerste ervaring met escape rooms, was heel tof
Written by Joep on 23/5/2016

Reception
5.0
Decor
4.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
4.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Wij waren met 6 personen, slechts 1 van ons had al eens ergens een escape room gespeeld. Goed onthaal gekregen met duidelijke uitleg, daarna konden we er aan beginnen. We wisten dat het record stond op ontsnappen met slechts 3 tips, dus daar wilden we ook naar streven. Onze start was heel vlot, we hadden al snel een heel aantal zaken in orde toen het toch wat stil viel. We wisten wat we nodig hadden, maar vonden het niet. Toen kwam dan onze eerste tip en daarmee lukte het wel. Uiteindelijk hebben we toch 6 à 7 tips nodig gehad. De puzzels zijn allemaal goed te doen, er is niks bij dat te ver gezocht is ofzo. Alles valt op te lossen zonder tips, als je maar goed genoeg zoekt. (ik vind wel dat je meer moet zoeken naar dingen dan nadenken over puzzels) De spanning was goed voelbaar in de kamer, die soms wel wat te klein was voor 6 spelers. Zeker als je met een tip weet waar je moet zoeken, en daar dan met 6 personen rond staat. Maar het was een heel leuke ervaring, die smaakte naar meer.


Leuke en uitdagende escape room.
Written by Tommy on 19/5/2016

Reception
5.0
Decor
5.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
5.0

Gespeelde room: De Jeneverstokerij

Een zeer toffe en originele escape room. we hebben ons heel goed geamuseerd! Het is een heel uitdagende escape room. Wij zien al uit naar de volgende kamers!! Geweldig!


Eerste escape room, smaakt naar meer
Written by Tom Metten on 25/3/2016

Reception
5.0
Decor
4.0
Puzzles
4.0
Wow-factor
3.0

We hebben de escape room gedaan met 6 personen. De opzet lijkt eerst heel simpel maar krijgt snel een heel interessante diepgang die iedereen gemotiveerd en enthousiast maakt. Het is gemakkelijk om jezelf in te leven in het thema en dat maakt het zoeken extra spannend. Onthaal 5: Gezellige uitbaters die ons als nieuwelingen goed geïnformeerd hebben en ook achteraf nog een tijdje gezellig met ons nagepraat hebben. Decor 4: Zeker voor de eerste escape room die Locked in Hasselt gebouwd heeft is het al een knap decor. Je kan merken dat ze hier en daar om budgettaire redenen zich niet volledig hebben kunnen uitleven, maar ze zijn er wel in geslaagd om een sfeer te creëren die heel goed past bij het thema. Ook de aangepaste soundtrack en de belichting was erg goed. Puzzels 4: Het is heel veel zoeken in deze escape room. We hebben soms met de hele groep rond decorstuk staan te zoeken om pas nadien, wanneer we opnieuw daar gingen zoeken iets te vinden. Mechanisch zitten er ook heel leuke elementen in. Waw-factor 3: Genoeg waw-factor om mij hooked te maken aan escape rooms. :)


X
Keep me informed about new escape games, discounts, contests, etc.
We ask for your email address to avoid false reviews. We will never pass this on to third parties. We promise!

Average rating
4.4

Reception
4.9
Decor
4.5
Puzzles
4.1
Wow-factor
4.3

Recreation area
Cosy sitting area right next to the building

Parking

Meetingroom

Possibility to drink something

TELEPHONE
+32 11 96 37 76
EMAIL
info@lockedinhasselt.be